Iza Krunićevog uspjeha krije se nevjerovatna priča: Sudbina ga je dotukla, a zatim gurnula u visine

Jedan čovjek je promijenio život bh. reprezentativcu

Iza Krunićevog uspjeha krije se nevjerovatna priča: Sudbina ga je dotukla, a zatim gurnula u visine

Admin Čaušević

Ko bi rekao da će Rade Krunić jednog dana igrati polufinale Lige prvaka pogotovo jer mu je u januaru 2014. godine san da zaigra na velikoj sceni bio potpuno uništen. Ipak, devet godina kasnije postao je talisman jednog od najvećih klubova svijeta. 

Foča je već jednom dala velikog igrača. Jedinog koji je zabio hat-trik u sarajevskim derbijima. Stariji ljubitelji fudbala dobro znaju ko i šta je bio čuveni Radmilo Mihajlović.

Igrao je za Željezničar, Dinamo, Bayern, Schalke 04... Bez dileme vrhunska karijera. Međutim, teško da je Mihajlović doživio takav nivo popularnosti kao što je to slučaj sa Krunićem. Razlog je svakako igranje u različitim erama te internet koji omogućuje da je sve dostupno treptajem oka.

I Krunić je kao Mihajlović krenuo iz Foče. Drugog je put odveo u Sarajevo, a prvog u Donji Srem, nekako logičan slijed dešavanja nakon raspada Jugoslavije.

Krunić se počeo kaliti u Srbiji gdje je privukao pažnju klubova iz Serije A, prije svih Verone. Donjom Sremu je tada silno trebao novac, a prodaja Krunića bi ujedno značilo i spašavanje kluba. Na kraju je i potpisao, ali za Italijane nije zaigrao.

Oglasi

Ipak, san tada 21-godišnjaka nije dugo trajao. Verona je čekala da oslobodi jedno mjesto za stranca u ekipu, na kraju su odlučili da uzmu tamo nekog 30-godišnjeg Brazilca(izvjesni Fernandinho) i činilo se da su tada Kruniću sve lađe potonule.

Fernandinho je u Veroni odigrao svega šest utakmica, a Krunić se vratio u Srbiju gdje je počeo igrati za Borac iz Čačka i već se mirio sa činjenicom da ga neće biti u Seriji A.

Kao spasistelj se ukazao agent Sergio Berti. Znao je da će Empoliju trebati pouzdan i talentovan veznjak te se sjetio Krunića.

Krunić je karijeru počeo u Sutjeski iz Foče, a danas je talisman velikog Milana

Piotr Zielinski je završavao svoju posudbu u Toskani te se pripremao za transfer iz Udinesea u Napoli, a na njegovo mjesto je uskočio Krunić, ostalo je historija.

Kalio se Fočak prvo u Seriji B, a zatim u Seriji A, gradio je reputaciju zahvalnog i taktički disciplinovanog veznjaka. Nakon četiri godine u Empoliju uslijedio je transfer u Milan za 8 miliona eura.

Oglasi

U međuvremenu je postao standarni reprezentativac BiH, a sudbina je htjela da svoj najveći uspjeh na klupskoj međunarodnoj sceni ostvari protiv čovjeka koji mu je otvorio vrata. Krunić je sa svojim Milanom u četvrtfinalu Lige prvaka izbacio Napoli i Zielinskog.

Za Krunića se ne može reći da je zvijezda, ali je zbog svoje sposobnosti adaptiranja i izvršavanja zadataka igrač kojeg svaki trener želi u svojoj ekipi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Pokazao je to i dvomeč protiv ove sezone najbolje ekipe Serije A. U oba susreta danas 29-godišnjak je bio savršen. Ušao je u najbolje fudbalske godine i može samo da uživa u aktuelnom trenutku.

Sretan je bh. reprezentativac i van terena. Njegova supruga Ivana Topalović je ulazi u posljednju fazu trudnoće i as Rossonera će uskoro po prvi put postati otac.

Top Komentari

Igrač koji je jedva primjetan a toliko dobrih stvari odradi. Bravo Rade majstore!
3 0
Zax
Da je rjec o Pjanicu bio bilo bi 1001 vjest a ovako posto je Rade moze sve stati u dvije recenice.Jadna vam politika tako vam je sve
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi