Još jedna saga je završena: Ante Rebić ima novi klub!

Napustio Milan

Još jedna saga je završena: Ante Rebić ima novi klub!

E. Čaušević

Hrvatski fudbaler Ante Rebić nakon četiri godine napušta Milan i karijeru nastavlja u Turskoj.

Rebić je prošlu sezonu većinom presjedio na klupi za rezervne igrače jer je bilo jasno da Stefano Pioli baš i ne računa na hrvatskog napadača.

Trener Milana to je priznao i pred početak priprema kada je Rebiću poručio da s ekipom uopšte neće putovati u Sjedinjene Američke Države, te je on ostao u Milanu gdje je samostalno trenirao.

Rossoneri su dali maksimum da se što prije riješe Rebića, a sada je jasno da su to i uspjeli.

Rebić nakon četiri sezone odlazi sa San Sira i još jedan je u nizu Balkanaca koji će karijeru nastaviti u Turskoj.

Oglasi

Nakon Edina Džeke i Dušana Tadića koji su otišli u Fenerbahče i Rebić ide put Istanbula, ali ne u Fener već u redove gradskog rivala Bešiktaša.

Bešiktaš se oglasio danas na zvaničnoj stranici i potvrdio je da su pregovori oko transfera Rebića u završnoj fazi i da će u narednim danima biti sve završeno.

Očekuje se da Rebić stigne u Istanbul na ljekarske preglede i potpis ugovora, a nakon toga će se priključiti svojoj novoj ekipi.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ovaj 29-godišnjak s ekipom Bešiktaša potpisat će ugovor do ljeta 2025. godine.

Inače, Rebić je ponikao u Vinjanima, a u karijeri je igrao za Split, Fiorentinu, Leipzig, Veronu, Frankfurt i Milan.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi