Kao da su braća

Gvardiolov dvojnik napravio pometnju na Etihadu, a o istoj fotografiji priča cijeli svijet!

Endin Čaušević

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol danas je zvanično potpisao za Manchester City i postao jedan od najskupljih deffanzivaca svih vremena. Na njegovom predstavljanju bilo je itekako zanimljivo, a u jednom trenutku u prostorijama Etihada pojavio se čovjek koji izgleda skoro identično kao Gvardiol što je prvo zbunilo, a potom i nasmijalo prisutne.

Nakon skoro dva mjeseca pregovora sapunica oko Gvardiola danas je zvanično završena jer je hrvatski defanzivac predstavljen kao novo pojačanje Manchester Cityja s kojim je potpisao ugovor do ljeta 2028. godine.

Gvardiol je plaćen najmanje 90 miliona eura i jasno je da je postao jedan od najskupljih defanzivaca svih vremena.

Ovaj 21-godišnjak je uspješno prošao ljekarske preglede nakon čega je potpisao ugovor, a potom je uslijedilo zvanično predstavljanje i fotografisanje s dresom Manchester Cityja.

Međutim, tokom predstavljanja jedan od uposlenika kluba u potpunosti je ukrao pažnju Gvardiolu kada se pojavio u prostoriji.

Riječ je o Faraazu Ghaffuru koji je poznatiji po nadimku FG i koji je inače zadužen za društvene mreže i e-sport ekipu Manchester Cityja. FG je bio na Gvardiolovom predstavljanju i tu ne bi bilo ništa čudno da mnogi nisu primijetili nevjerovatnu sličnost između njega i Gvardiola.

Mnogi su bili prvo zbunjeni jer su od FG-a mislili da je Gvardiol, a kada su shvatili o čemu se radi počeli su se smijati.

I FG je sve to shvatio kao šalu jer su mu i ranije govorili da neodoljivo podsjeća na Gvardiola, a on je svojim objavama na društvenim mrežama to znao da iskoristi i mnoge nasmije.

Čak se i hrvatski reprezentativac nasmijao kada je vidio koliko on i FG liče, a to najbolje pokazuje njihova zajednička fotografija s današnjeg predstavljanja na Etihadu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Gvardiol će se priključiti treninzima Manchester Cityja i neće imati mnogo vremena za upoznavanje ekipe s obzirom da sezona za aktuelnog prvaka Evrope počinje već sutra utakmicom Communiti Shielda protiv Arsenala.

Jasno je da Gvardiol neće igrati na tom meču, no trebao bi biti u konkurenciji za meč prvog kola Premiershipa koji City igra u petak na svom terenu protiv Burnleyja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.