Supruga Bernarda Silve otklonila i posljednje dileme oko njegove budućnosti

Sada je sve jasno

Supruga Bernarda Silve otklonila i posljednje dileme oko njegove budućnosti

E. Škorić

Transfer Bernarda Silve (28) iz Manchester Cityja u Barcelonu jedna je od najvećih enigmi ovog ljetnog prijelaznog roka, no čini se da je sve razjasnila objava koju je na Instagramu objavila nogometaševa supruga Ines Degener (24).

Manchester je organizovao u četvrtak oproštaj od Ilkayja Gundogana i Riyada Mahreza. Prvi je prešao u Barcelonu, dok je drugi otišao u Saudijsku Arabiju gdje je potpisao ugovor sa Al Ahlijem.

Ines, supruga Bernarda Silve, koji se odavno povezuje s Barcom, je bliska prijateljica Gundoganove supruge Sare i nije htjela propustiti događaj unatoč poodmakloj trudnoći.

Tokom te oproštajne zabave supruga Bernarda Silve objavila je poruku na Instagramu koja bi mogla razjasniti nogometaševu budućnost, tačnije potvrditi da Portugalac neće potpisati za Barcelonu.

Ines se od Sare oprostila porukom: “Prekidi nikad nisu laki. Jako ćeš mi nedostajati ". Dakle, jedna će ostati u Manchesteru, dok druga ide u Barcelonu nakon što je njen suprug potpisao za Katalonce, iako još uvijek čeka da bude registrovan za utakmice u La Ligi.

Oglasi

Španski mediji javljaju da će Bernardo Silva ostati pod vodstvom Pepa Guardiole barem još jednu sezonu. Silva još uvijek ima ugovor s Manchester Cityjem do ljeta 2025. godine.

City je do sada doveo dva zvučna pojačanja, a radi se o hrvatskim reprezentativcima Mateu Kovačiću, koji ej stigao iz Chelseaja, a danas je potvrđen ugovor sa Joškom Gvardiolom. 21-godišnjak je došao iz Leipziga i sa 90 miliona eura postao najplaćeniji odbrambeni igrač na svijetu.

I Pep Guardiola se jučer osvrnuo na Bernarda Silvu, koji je bio na korak od Barcelone, a sada ipak izgleda kao da će ostati u redovima engleskog i evropskog prvaka.

"On je jako važan za nas i želim da ostane i učinićemo sve da ostane. Bilo bi ga teško zamijeniti i zašto ne želim da ga pustim", rekao je Guardiola, dok se navijači Barce i dalje nadaju nekom čudu i dolasku sjajnog Portugalca koji je zamišljen kao zamjena za Ousmanea Dembelea.

Guardiola svim evropskim klubovima šalje upozorenje: "Morate biti svjesni šta se događa"

Alžirski reprezentativac Riyad Mahrez (32) potpisao je za Al Ahli u Saudijskoj Arabiji, čime je nastavljena nevjerovatna dominacija kluba sa Bliskog istoka, koji dovode najveće nogometne zvijezde iz Evrope.

Oglasi

Prije subotnje prijateljske utakmice Manchester Cityja i Atletico Madrida u Seulu, Pep Guardiola je održao press konferenciju, a glavna tema bili su transferi.

"Prijelazni rok je otvoren do kraja avgusta. Ne tražimo trenutno zamjenu za Mahreza, ali vidjet ćemo šta će se događati. Neke stvari će se dogoditi", rekao je Guardiola.

Komentarisao je potom odlazak Mahreza za 30 miliona eura. Prethodno ga je City platio Leicesteru 68 miliona eura 2018. godine.

"Definitivno smo mislili da on ostane ovdje. Uživao sam s njim kao trenerom. Imali smo poseban odnos. On je jedan od igrača u kojem sam najviše uživao u karijeri. Ima nevjerovatne sposobnosti. Važna figura u uspjehu koji smo postigli u posljednjih pet godina. On je tip koji mora igrati svaki dan da bi bio sretan. Shvaćam potpuno. Znam koliko mu je bilo teško ne igrati u finalu FA kupa i finalu Lige prvaka", poručio je Pep pa je nastavio:

„Saudijska Arabija je promijenila tržište. Prije nekoliko mjeseci, kada je Cristiano Ronaldo jedini otišao, niko nije mislio da će toliko vrhunskih igrača igrati u saudijskoj ligi. U budućnosti će ih biti više i zato klubovi moraju biti svjesni šta se događa. Mahrez je dobio nevjerovatnu ponudu i zato nismo mogli reći: 'Nemoj to učiniti'.”

Mahrez je sa Cityjem protekle sezone osvojio skoro sve što je mogao, a šlag na tortu bio je trofej Lige prvaka koji se na Etihadu toliko dugo čekao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Alžirac je nakon sjajne sezone odlučio da je vrijeme za nove izazove i prvobitno se povezivao s odlaskom u PSG, no kada je na njegova vrata pokucao saudijski Al Ahli više nije bilo dileme gdje Mahrez ide.

Mahrez je uspješno prošao ljekarske preglede, te je s Al Ahlijem potpisao ugovor do ljeta 2027. godine.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti