Upala im kašika u med: Dinamo zaradio nestvarnu cifru od transfera Joška Gvardiola

Potpisao za Manchester City

Upala im kašika u med: Dinamo zaradio nestvarnu cifru od transfera Joška Gvardiola

Midhat Šljivak

Joško Gvardiol (21) novi je fudbaler Manchester Cityja. Najbolji tim Evrope kupio je fenomenalnog defanzivca za 92 miliona eura, a kašika u med je upala i zagrebačkom Dinamu koji je uzeo nestvarnu cifru od ovog transfera.

Joško Gvardiol je završio transfer u Manchester City. Fenomenalni 21-godišnjak pojačao je redove prvaka Evrope i Engleske i postao je najskuplji defanzivac u historiji jer je za njega plaćeno 92 miliona eura.

RB Leipzig je sasvim dobro zaradio na Gvardiolu jer je njemački klub 2021. godine Dinamu za Joška isplatio 18 miliona eura. Dobro se u svemu osladio i hrvatski prvak koji može zadovoljno trljati ruke.

Zagrebačkom klubu pripada 15 posto od razlike transfera, odnosno dio od 74 miliona eura koliko je Leipzig zaradio od prodaje. To znači da će Dinamu pripasti 11.1 miliona eura, ali ni to nije sve.

S obzirom na to da je Gvardiol prošao omladinske selekcije zagrebačkog kluba, Modrima pripada i 2.75 posto naknade za treniranje, pa je krajnja cifra koju će Dinamo zaraditi fenomenalnih 13.6 miliona eura.

Oglasi

Tako im je u samo dvije godine od sjajnog defanzivca na račun 'sjelo' više od 30 miliona eura i na Maksimiru itekako mogu biti zadovoljni.

Gvardiol je u dresu RB Leipziga odigrao 87 utakmica i upisao pet golova i tri asistencije. U ovom timu je uzeo dva trofeja DFB Kupa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Standardan je član i reprezentacije Hrvatske. Za Vatrene je odigrao 21 meč i postigao je dva gola.

Sada je došlo vrijeme za nove izazove u karijeri ovog 21-godišnjaka. Došao je na najveću moguću scenu i nema dileme da će imati šta da pokaže.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
ćuj, više od 30 milujuna. saberi dva broja i kaži koliko je točno inkasirao dinamo,
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti