Almir Seferović napustio Koševo

Sarajevo ostalo bez kondicionog trenera zbog odluke Simona Rožmana

Edmir Škorić, foto: Dino Kurbegović

Almir Seferović dugo godina radi u Premijer ligi, zbog čega je dobro poznato lice svim ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svijetu u Bosni i Hercegovini, a posljednjih sezona bio je član stručnog štaba FK Sarajevo, no sada je napustio tim sa Koševa.

Na Koševu se proteklih sedmica promijenilo dosta toga. Osim u igračkom kadru, pale su promjene i u stručnom štabu, ali i samom rukovodstvu tima.

Nedavno je klub za novog trenera imenovao Simona Rožmana, a sa njim je iz Slovenije došao i Senijad Ibričić. Dvojac je odmah odlučio da sa sobom povede svoj stručni štab, pa je ekipu Sarajeva morao napustiti i kondicioni trener Almir Seferović.

Iako je bilo planirano da ostane, Seferović je na kraju napustio ekipu, pošto će Rožman i Ibričić dovesti i svog kondiconog trenera iz Slovenije.

On je dugo godina radio kao kondicioni trener. Prije Sarajeva bio je angažovan u Turskoj u Adani Demirspor, a u BiH je još radio u stručnim štabovima Čelika, Olimpika, Željezničara. Imao je i nekoliko inostranih angažmana, ali 47-godišnjak rođen u Višegradu najviše je bio vezan za Bordo tim s kojim je sarađivao u dva navrata.

Osim toga, bio je u stručnom štabu šampionske genreacije koja je 2015. godine osvojila naslov Premijer lige, a godinu dana prije i Kup BiH.

Treba napomenuti da je imao i samostalni trenerski angažman prije nekoliko godina u zeničkom Čeliku.

Sarajevo je za vikend remiziralo u prijateljskom meču sa Hajdukom iz Splita (2:2), a treba istaći da će Rožman debi imati u petak protiv Posušja na Koševu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prethodno je Bordo tim odigrao jedan meč u novoj sezoni Premijer lige, kada je na Koševu izgubio od Sloge sa 2:1. Prije toga ekipa je doživjela neuspjeh u Evropi, pošto je ispala od gruzijskog Torpeda.

Upravo nakon tih mečeva krenule su velike promjene. Prvi je otišao trener Mirza Varešanović, potom direktorica Ajla Alimanović, a onda su se događale i druge promjene u samom klubu...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.