Senijad Ibričić poslao poruku za pamćenje navijačima FK Sarajevo: "A sad idemo raditi..."

Novi sportski direktor kluba s Koševa

Senijad Ibričić poslao poruku za pamćenje navijačima FK Sarajevo: "A sad idemo raditi..."

Midhat Šljivak

Senijad Ibričić postao je novi sportski direktor FK Sarajevo. Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine na Koševo stiže zajedno s trenerom Simonom Rožmanom, a Bordo klub je za njihove slobodne papire NK Domžale isplatio nepoznat iznos. Ibričić se danas zahvalio svom bivšem timu na prilici za rad, te se zatim obratio navijačima FK Sarajevo.

Senijad Ibričić zauzeo je užareno mjesto sportskog direktora FK Sarajevo. Zajedno sa slovenačkim stručnjakom Simonom Rožmanom je preuzeo vođenje Bordo tima, a za njih je rukovodstvo tima s Koševa ekipi NK Domžala isplatio određeno obeštećenje.

Ibričić se danas obratio svom bivšem klubu. Istakao je kako nikad neće zaboraviti Domžale, ali da se rad u klubu poput Sarajeva ne odbija.

"Želim prije svega da se zahvalim Upravi NK Domžale, jer sam dobio priliku da poslije završetka igračke karijere, radim kao sportski direktor. Vrijeme provedeno u Domžalama, nikada neću zaboraviti, jer sam za ovaj klub igrao srcem i osjećam ga srcem i tako će biti zauvijek".

"Ispred mene je novi izazov i to u jednom od najboljih klubova na Balkanu. Fudbalski klub Sarajevo je klub sa najvećim potencijalom, počev od kvalitetnih ljudi, igračkog kadra, armije navijača i svega ostalog."

Oglasi

Ibričić navodi kako neće obećavati velike stvari bordo naciji. Želi vremena da napravi nešto konkretno kao sportski direktor.

"Za razliku od drugih, ne želim i neću obećavati kule i gradove, jer niko na ovom svijetu, pogotovo u fudbalu, ne može garantirati ništa, ali ono što mogu i smijem obećati, jeste posvećenost od 24 sata.

Sarajevo na čelu kluba ima čovjeka sa vizijom i upravo nas je njegova vizija natjerala da prihvatimo ponuđeni posao. Niko ne kaže da će biti lako, niko ne sumnja u to da ćemo u narednom periodu provesti mnogo vremena da ekipi vratimo pobjednički mentalitet i dobru atmosferu u redove kluba, a dobra atmosfera je preduvjet za sve ono što želimo.

Prvi zadatak je pokušaj ujedinjena svih onih, koji žele dobro klubu. Sarajevo je bilo i prije nas i bit će poslije nas, a svi mi zajedno – oni koji navijaju sa tribina, oni koji vode klub, mi koji smo zaposleni u klubu, igrači koji igraju, administracija, treneri, omladinci, ekonomi, svi..., imamo zajednički cilj – pomoći Sarajevu da iskoristi svoj ogroman potencijal i ostvari snove svih bordo navijača.

Čeka nas težak i dug proces, pogotovo jer mene kao čovjeka ne interesuju tek puke riječi, već isključivo djela i zato, ostavimo ono što je bilo tamo gdje i pripada u prošlosti i okrenimo se budućnosti, koja će, vjerujem svim srcem u to, biti mnogo svjetlija", napisao je Ibričić i zatim je za kraj dodao snažnu poruku.

"A sada idemo raditi"...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo je loše ušao u novu sezonu. Pod vodstvom Mirze Varešanovića Bordo klub je ispao od gruzijskog Topreda u Konferencijskoj ligi, a zatim su doživjeli poraz u 1. kolu Premijer lige BiH od Sloge Meridian.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zgembo1990
Znači pored toliko trenera, uzmu Rožmana i Ibričića za direktora. Pa u Domžalama ništa nisu napravili. U rijeci osvojio 2.mjesto i to je to. Pitajte igrače koje je Rožnan trenirao, trening katastrofa, sa igračima rijetko priča, ljigavac. To su mi rekli igrači koji su igrali pod njim u HNK Rijeka. A o Ibričiću da ne pričam. Kažu bio dobar igrač. Pa kakve to veze ima sa funkcijom sportskog direktora. Nego, talovi talovi....još platili za njih. Bačena lova. Koliko Sarajevo love troši, trebali bi biti 20 bodova ispred 2.mjesta. ali džaba kad amateri vode klub.
1 8
papagaj
U jednom restoranu u Sarajevu sjesio sam sa Senijadom kaze ovim rijecima, najviše mi je žao što nisam stigao odigrati bar koju utakmicu za Želju, vi ste najbolji tim u BIH
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi