Kako je dvojac stigao na Koševo: "Ibričić me nazvao i rekao da se nađemo, morali su donijeti odluku"

Slovenski klub je preko noći došao u probleme

Kako je dvojac stigao na Koševo: "Ibričić me nazvao i rekao da se nađemo, morali su donijeti odluku"

S. Mlaćo

Simon Rožman je prije par dana postao novi šef struke FK Sarajevo, a sa njim je stigao i Senijad Ibričić koji će obavljati ulogu sportskog direktora bordo kluba.

Stigli su u paketu iz NK Domžale, a sve se desilo iznenađujuće.

Priznali su to i iz slovenskog kluba.

"Ako je sa vana sve izgledalo brzo, moram reći da je tako bilo i iznutra. Sve se zaista desilo brzo. Ibričić me nazvao u srijedu navečer da se nađemo na sastanku. Oni smo morali donijeti odluku istog dana, što znači da smo to morali učiniti i mi. Nikad nije lijepo zadržati nekoga ko ne želi da ostane, pa smo se razišli. Dobili smo i neku naknadu, što se kod trenera dešava rijetko.

Malo je specifično da cijeli stručni štab ovako ode, ai mislim da je i za Simona i Senijad dobro da imaju svoje ljude oko sebe", rekao je direktor NK Domžale Matej Oražem za ekipa.svet24.si.

Novi trener Domžala biće Dušan Kosić, te su u slovenskom klubu moralo brzo reagovati, jer je nova sezona počela.

Oglasi

Treba dodati da su Rožman i Ibričić zračili optimizmom na predstavljanju u bordo klubu.

"Veliki izazov je ispred nas. Mogu reći da smo se brzo našli, a mi kao mladi ljudi smo već prošli dosta toga. Već sada naša ekipa ima dobru kvalitetu i sa ovakvim uvjetima i potencijalom ja mislim da možemo ostvariti ciljeve. Uzbuđeni smo", rekao je Rožman.

"Nije to pritisak, to je izazov. Svi vjerujemo u naš cilj, cijeli grad, svi navijači. Imali smo obostrani interes, vidim jednu veliku priliku da napravimo prave stvari sa ozbiljnim radom i pobjedničkim mentalitetom kako bi u maju svi bili sretni. Naš posao nije samo lijepa priča. Od igrača ću zahtjevati maksimalan rad, maksimalnu disciplinu, te maksimalnu pripadnost našoj zajednici. Ekipa je dobro posložena, ima tu kvalitete, razumijem trenutnu situaciju, jer kada izgubite dvije utakmice znam kakva je psihologija. Analizirao sam tri utakmice, tu je bio samo jedan poraz. Dečki nisu zaboravili igrati nogomet, jedva čekam da počnemo raditi i da na zadnjoj press konferenciji se svi veselimo", kazao je Rožman na pitanje da li je svjestan da će imati veliki pritisak.

Ibričić je obećao kvalitetan i predan rad.

"Većinu vas poznajem kako sam bio u reprezentaciji i drago mi je da ćemo surađivati. Hvala predsjedniku na prilici da vodimo jedan od najvećih klubova na Balkanu, došli smo sa istim ciljem, a to je da napravimo što uspjeh za FK Sarajevo", rekao je Ibričić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi sigurno moramo što prije vratiti igračima samopouzdanja. Vidjeli smo ogroman potencijal kod njih, kvalitetno su sastavljeni, možda treba nešto i dodati. Moramo igračima pokazati da oni nisu zaboravili igrati, nas niko nije nadigrao kao Sarajevo", dodao je nekadašnji bh. reprezentativac.

Sarajevo je za vikend remiziralo u prijateljskom meču sa Hajdukom iz Splita (2:2), a treba istaći da će Rožman debi imati u petak protiv Posušja na Koševu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kakaks
Sretno , puna podrška !
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi