Mirvić se nasmijao na pitanje o tome da li bi mogao dići ruke od Sarajeva: "Nema nazad"

Mirvić se nasmijao na pitanje o tome da li bi mogao dići ruke od Sarajeva: "Nema nazad"

Edmir Škorić

Predsjednik Sarajeva Ismir Mirvić obratio se danas pred novinarima na predstavljanju novog trenera Simona Rožmana i sportskog direktora Senijada Ibričića. 

"Svjestan sam da su navijači čekali ovaj momenat, ali nam je trebalo više vremena da pronađemo savršen za našu budućnost. Bilo je važno da napravimo tim, sistem koji će dobro funkcionisati od prvog dana. Nismo samo tražili jednog čovjeka, tražili smo ljude koji su profesionalci i imaju iskustvo, ali koji su gladni i željni uspjeha. Našem timu se od danas priključuju Simon Rožman i Senijad Ibričić, koji će preuzeti funkciju sportskog direktora".

"Simon je mlad trener koji ima iskustvo u jačim ligama, osvajao i trofeje, igrao grupnu fazu Evrope. Najviše nas je impresionirala njegova radna etika i to kako iz igrača izvlači maksimum. Kada popričate sa igračima iz klubova u kojima je radio, sve vam je jasno. On nama treba.

Gospodina Ibričića lično poznajem 10 godina. Gdje god da je igrao, bio je kapiten i ima te liderske osobine. Prvi je stranac koji je u Splitu dobio Hajdučko srce. Već se dokazao kao sportski direktor. Obojici želim puno sreće i uspjeha i dobro nam došli".

Imate li strategiju za dugoročnost?

Oglasi

"U zadnje dvije godine se ispostavilo da Sarajevu treba puno toga. Osim struke i sposobnih ljudi, nedostaje neki kontinuitet rada i druhih stvari da bi se sve to poredalo i da išlo u svom pravcu. Tražili smo baš nekoga ko je moderan trener, ko ima to iskustvo iza sebe, a isto tako ko je željan uspjeha, da zajedno krenemo u taj projekat i da radimo po pravilima kluba. Vidimo puno potencijala ovdje. Nedostaje nam i sportski direktor. Tako da u ovom paketu smo dobili dva čovjeka što dugo rade zajedno. Trebalo nam je to zajedništvo. Vjerujem da će ovo biti ta solucija i formula za naprijed i za iskorak FK Sarajevo".

Zbog čega je Sarajevo obilježilo ispadanje iz Evrope i poraz od Sloge?

"Gledali ste utakmicu. Bilo je tu svega... Teško je reći šta je bilo. Nismo zadovoljni, očekivali smo više, pa smo vidjeli tu trenutak da nešto promijenimo".

Sa kim ste sve razgovarali od trenera?

"Bilo je tu puno više imena. Sarajevo je veliki klub, puno se trenera nudilo Sarajevu, posebno u ovoj situaciji gdje smo poprilično posloženi. Naša vizija je bila da nam ne treba samo jedan čovjek već da napravimo tim ljudi što znaju upravljati sportskom stranom. Prošli smo kroz niz intervjua, a jedina ponuda je bila ova. Jedina istina je da je jedina ponuda bila upućena ljudima koji su ovdje. Trebalo nam je duže vremena jer su obojica bili pod ugovorom sa Domžalama i trebalo je vremena da to riješimo sa klubom".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uloženo dosta novca, povrata rezultatskog nema, koliko to može utjecati na to da digne ruke*

"Vi znate da sam ja tu. Nema povrata, nema nazad. Ovo je više nego biznis i za mene i za sve nas. Važno je da radimo zdrav posao. Ne samo da nudimo i prodajemo igrače, već vremenski kad to radimo, to je najvažnije. Sarajevo sada nije prisiljeno da radi išta. Čekamo najbolje ponude za klub i za igrače. Prijelazni rok traje do kraja mjeseca i ima tu još prostora da vidimo šta nam treba".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Ideš ti brzo čim bude neuspjeh i sa ovim trenerom i ovim igračima, krme debelo
3 7
papagaj
Ako ti je ovo buducnost ubi se Mirvicu
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi