Jedan navijač smrtno stradao

Totalni haos u Atini: Uhapšena 82 navijača Dinama, među njima i državljanin BiH · Saznajemo

Endin Čaušević

Navijači zagrebačkog Dinama napravili su sinoć haos ispred stadiona AEK-a gdje su napali navijače grčkog kluba, a jedan od njih nažalost je smrtno stradao. Veliki broj navijača Dinama je uhapšen, a kako saznajemo među njima je i jedan državljanin Bosne i Hercegovine.

Oko 150 navijača Dinama doputovao je jutros u Atinu, ali su se po dolasku u Grčku razbježali po glavnom gradu kako ne bi bili uhapšeni i zaustavljeni u svom planu, a to je da pokušaju upasti na stadion AEK-a i da naprave haos.

Bad Blue Boysi su oko 22 sata se okupili na metro stanici i krenuli put stadiona AEK-a koji se nalazi u predgrađu Atine.

Kada su stigli na odredište pokušali su čak upasti na stadion, a zatim je nastao totalni haos jer su napali pristalice AEK-a. U žestokoj tuči ubijen je jedan navijač AEK-a, a drugi je životno ugrožen dok je još povrijeđeno najmanje osam osoba.

Grčka policija potvrdila je da je 22-godišnjak izboden na smrt, dok je jedan maloljetnik životno ugrožen i ima teške povrede glave.

Potvrđeno je da je uhapšeno 96 navijača oba kluba, a kako SportSport.ba saznaje od kolege iz Atine među njima su čak 82 navijača zagrebačkog kluba.

Također, saznajemo da je među uhapšenim navijačima Dinama i jedan državljanin Bosne i Hercegovine.

Navijači će biti zadržani u pritvoru dok traje istraga policije i dok se ne sazna ko je ubio nesretnog navijača AEK-a. Oni će biti saslušani danas tokom dana i neće biti pušteni dok se ne rasvijetle detalji sinoćnjeg krvavog okršaja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Također, grčki mediji su objavili da je čak upitno večerašnje odigravanje utakmice AEK-a i Dinama zbog nemilih scena i sukoba navijača dva kluba. Navodno, policija je već zatražila da se ova utakmica odgodi.

Podsjećamo, utakmica između AEK-a i Dinama trebala bi se igrati večeras od 20:45 sati, a da li će se to desiti ili će biti odgođena sigurno ćemo uskoro saznati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.