Pojavio se novi video tuče huligana AEK-a i Dinama: Jedan navijač izboden na smrt, 96 uhapšenih!

Haos na ulicama Atine

Pojavio se novi video tuče huligana AEK-a i Dinama: Jedan navijač izboden na smrt, 96 uhapšenih!

Endin Čaušević

AEK i zagrebački Dinamo igraju večeras utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka, ali već sada sve je u sjeni žestoke tuče navijača ova dva kluba nakon koje je jedan od njih nažalost preminuo od zadobijenih povreda.

Na snazi je zabrana dolaska za gostujuće navijače na večerašnju utakmicu, no grupa Dinamovih pristalica je pored toga ipak stigla u glavni grad Grčke, a na ulicama sinoć nastao je totalni haos.

Došlo je do žestoke tuče između navijača AEK-a i Dinama koju su prema neslužbenim informacijama počeli navijači gostujućeg kluba.

Grčki mediji pišu da su navijači Dinama došli i pokušali da upadnu na stadion AEK-a, a ubrzo nakon toga nastala je totalna ludnica.

U žestokoj tuči navijača AEK-a i Dinama povrijeđeno je najmanje osam osoba, a kako jutros pišu mediji iz Grčke jedan navijač nažalost je preminuo.

Oglasi

U pitnaju je 29-godišnji navijač AEK-a koji je izboden u sinoćnjoj tuči, a iako je hitna pomoć brzo reagovala nažalost doktori nisu uspjeli da ga spase, te je objavljeno da je on sinoć preminuo u bolnici.

Još jedan navijač je u teškom stanju i životno ugrožen, a mnogi od navijača oba tima javljali su se u bolnicu kako bi im se ukazala pomoć nakon haosa koji je nastao.

Također, pojavio se i novi video koji pokazuje dio sukoba navijača AEK-a i Dinama. Policija je imala pune ruke posla, a prema pisanju grčkih medija uhapšeno je čak 96 aktera sinoćnje tuče.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

UEFA je ranije izdala saopštenje u kojem zabranjuje prisustvo gostujućih navijača na utakmicama AEK - Dinamo u Ligi prvaka i PAOK - Hajduk u Konferencijskoj ligi.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NulaSedamJedan
Respect za BBB… 150 u Atini… ludo i hrabro
1 5
Bulle
Obje ekipe izbacit iz takmičenja narednih 5 godina, uvijek isti prave probleme, izbost nekoga od 22 godine zbog fudbala ludost čista..
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti