Video iz metro stanice koji ledi krv u žilama: Ugledali navijače Dinama i ukopali se od straha

Bad Blue Boysi su dobro znali šta rade

Video iz metro stanice koji ledi krv u žilama: Ugledali navijače Dinama i ukopali se od straha

Endin Čaušević

Jedan navijač preminuo je sinoć u žestokoj tuči navijača AEK-a i Dinama koja se desila u Atini. Navijači Dinama napravili su haos u glavnom gradu Grčke iako im je dolazak bio zabranjen, a da su sve pomno organizovali najbolje je pokazao video koji je nastao prije žestoke tuče.

UEFA je upravo zbog ovakvih stvari zabranila navijačima Dinama dolazak na večerašnju utakmicu jer su se pribojavali sukoba navijača, no Bad Blue Boysi su to izignorisali i otputovali su u Atinu, a sada je svima jasno zbog čega.

Grčki mediji pišu da je oko 150 navijača Dinama doputovalo jučer u Atinu, ali da su se razbježali po gradu kada su uočeni jer nisu željeli da ih policija zaustavi. To je jasno pokazalo da imaju plan i da su dobro organizovani, a kasnije su to i pokazali.

Do žestoke tuče došlo je kada su se navijači Dinama pojavili ispred AEK-ovog stadiona na koji su pokušali upasti, a nažalost u ovom sukobu preminuo je 29-godišnji navijač grčkog kluba koji je izboden na smrt.

Grčka Gazzetta piše da su navijači Dinama imali jasan plan da naprave totalni haos u Atini. Stigli su u koloni automobila u Grčku, a potom su se razbježali po gradu da ne bi bili zaustavljeni, te su po dogovoru oko 22 sata krenuli na odredište.

Oglasi

Naoružani do zuba navijači Dinama su se počeli skupljati na metro stanicama u Atini, a odredište im je bio AEK-ov stadion OPAP Arena.

Čak se pojavio i video koji ledi krv u žilama jer su stanovnici Atine koji su se zadesili na metro stanici u strahu gledali kako se naoružani navijači Dinama okupljaju, a pojedini su to krišom snimili i objavili na društvenim mrežama.

Navijači Dinama na stadion AEK-a stigli su oko 23 sata gdje su pokušali upasti na stadion, a potom su napali navijače grčkog kluba nakon čega je nastala potpuna ludnica.

Pored navijača koji je smrtno stradao povrijeđeno je još osam osoba, a jedna je životno ugrožena. Također, uhapšeno je 96 huligana oba kluba, te je policija imala pune ruke posla i sigurno je da oni neće tako lako biti pušteni na slobodu.

Grci pišu da su navijači Dinama bili naoružani palicama, oštrim predmetima i molotovljevim koktelima. Policija neće pustiti uhapšene sve dok se ne sazna ko je osoba koja je izbola na smrt navijača AEK-a.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Pokazalo se da UEFA nije bez razloga ovaj meč okarakterisala kao događaj visokog rizika zbog čega je gostujućim navijačima zabranjen dolazak. Ista zabrana je na snazi i za navijače Hajduka jer njihov klub igra 18. avgusta protiv PAOK-a revanš meč trećeg pretkola Konferencijske lige.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BogatiDijasporac
Dinamo izbaciti na 5 godina, milionska kazna a one uhapsene debile iz BBB-a strpati u atinski zatvor. Pa da vidimo kako ce sluziti Grcima kao latinske kurave.
4 2
Ecosport
Sve ih treba ostaviti da doživotno služe po grčkim zatvorima kao qurave. Moram priznati da su i grčka policija i AEKovi navijači bili dosta naivni pa sve ovo dozvolili. Došlo ih je oko 150, nije ih došlo 1500, pa da ih je teško zaustaviti. Mi preko granice sa Hrvatskom ne možemo paštetu prenijeti, a oni dolaze u Grčku organizovano i nose hladno oružje sa sobom. Veliki propust Grka.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi