Nije mu bilo pomoći

Otkriveno kako je ubijen navijač AEK-a, monstruozan čin huligana Dinama šokirao svijet!

Endin Čaušević

Jedan navijač grčkog AEK-a sinoć je smrtno stradao u krvavom obračunu huligana tog kluba i zagrebačkog Dinama. On je izboden na smrt, a grčki mediji objavili su kakav monstruozan čin su napravili navijači prvaka Hrvatske.

AEK i Dinamo trebali su igrati večeras u Atini utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka, ali je taj meč odgođen nakon sinoćnjih dešavanja i krvavog obračuna navijača dva kluba.

Navijači zagrebačkog tima doputovali su u Atinu jučer iako je UEFA zabranila njihovo prisustvo na meču zbog straha od eventualnih obračuna, a da to nisu bez razloga odlučili najbolje se pokazalo sinoć.

Krvavi obračun desio se oko 23 sata ispred stadiona AEK-a gdje se pojavilo preko 100 navijača Dinama koji su htjeli upasti na stadion, a potom su počeli obračun s navijačima grčkog kluba koji su bili u kafićima ispred stadiona.

U žestokom obračunu stradao je 29-godišnji Michalis koji je izboden na smrt i nažalost nije izdržao do dolaska hitne pomoći. Još jedan navijač AEK-a je životno ugrožen jer je zadobio teške povrede glave.

Međutim, grčki mediji pišu koliko je javnost u toj zemlji zgrožena monstruoznim ponašanjem huligana Dinama jer je otkriveno na koji način je Michalis preminuo i u kakvim mukama je bio u posljednjim minutama svog života.

Grčka Gazzetta objavila je da je Michalis izboden nekoliko puta, a da je koban bio ubod u ruku kojim mu je presječena arterija zbog čega je iskrvario prije dolaska hitne pomoći.

No, detalj koji je sve zgrozio jeste činjenica da nakon što je završio na zemlji i ležao bespomoćno pojedini huligani Dinama su ga udarali palicama i nogama po glavi i ostatku tijela, a navodno bili su toliko monstruozni da su ga udarali i kada već nije davao znakove života.

Nakon što su se udaljili od njega Michalisu su pokušali pomoći ljudi koji su bili u blizini, pozvali su hitnu pomoć, ali nažalost oni su samo mogli konstatovati njegovu smrt.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Od Michalisa se opraštaju na društvenim mrežama, a oglasio se i AEK koji traži da se pronađe njegov ubica i da se kazni maksimalnom kaznom za ubistvo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.