AEK napustio sastanak na kojem se odlučivalo o utakmici, Dinamo smatra krivim za smrt svog navijača!

Utakmica se neće igrati

AEK napustio sastanak na kojem se odlučivalo o utakmici, Dinamo smatra krivim za smrt svog navijača!

Edmir Škorić

Sastanak koji je održan zbog pitanja sigurnosti večerašnje utakmice trećeg pretkola Lige prvaka i na kojem se raspravljalo o tome hoće li se ona odigrati ili ne nije protekao mirno, a predstavnici grčkog tima su ga napustili.

Večerašnja utakmica između AEK-a i zagrebačkog Dinama (20:45) odgođena je nakon tužnih događaja koji su se u ponedjeljak navečer dogodili u Atini i koji su rezultirali ubistvom 29-godišnjeg navijača AEK-a od strane hrvatskih huligana koji su se sukobili s Grcima.

"Atmosfera je vrlo napeta, situacija je izvanredna i niko nije mogao znati kako će biti navečer jer je dano "zeleno svjetlo" za odigravanje utakmice u sklopu trećeg pretkola Lige prvaka. Na kraju je pala odluka da se utakmica otkaže", javlja sport24.gr.

U AEK-u su bijesni na zagrebački Dinamo i na grčku policiju jer su "dopustili krvave incidente izvan stadiona". Zbog toga su predstavnici grčkog velikana odbili da učestvuju na sastanku o mjerama sigurnosti utakmice.

Giorgos Kosmas je na početku sastanka zatražio očitovanje AEK-a te istaknuo kako "u ovom trenutku smatramo nezamislivim i paranoičnim sudjelovati na sastanku s predstavnicima Dinama, a žalimo zbog gubitka našeg navijača i onoga što se jučer dogodilo".

Oglasi

Iz AEK-a je pojašnjeno da Dinamo smatraju potpuno odgovornim te su izjavili da je činjenica da su znali za svoje navijače te čak rekli da je možda 30 njihovih navijača kupilo ulaznice.

Druga glavna odgovorna osoba za AEK je policija. Dopušteno je konvoju da prijeđe grčki teritorij te da se sretne s organiziranim navijačima druge grčke ekipe (Panathinaikos op.a) i zajedno im je omogućio da dođu do željenog odredišta. Za ono što se dogodilo odgovorni su Dinamo i policija, smatraju u AEK-u.

Podsjetimo da se sinoć ispred stadiona AEK-a odvijao pravi užas. Oko 200 navijača iz Zagreba napao je domaće i pokušao upasti na stadion, a na kraju su krvavi obračuni donijeli jednu žrtvu, navijača koji je ubijen, dok se 17-godišnjaku, također Grku, i dalje bore za život.

Uhapšeno je 98 navijača, a od toga 82 su navijači Dinama među kojima je i jedan državljanin Bosne i Hercegovine.

Također, nakon haosa u Atini i informacija da je meč AEK - Dinamo odgođen pojavile su se špekulacije da bi zagrebački klub čak mogao biti izbačen iz Evrope.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Međutim, teško je da će se takav scenario desiti. Dinamo će sigurno biti žestoko novčano kažnjen zbog haosa navijača tog kluba, ali izbacivanja iz Evrope gotovo sigurno neće biti.

Dinamu u prilog ide što se incident desio van stadiona jer su zbog ranijih skandala njihovih navijača već dobili upozorenja UEFA-e da će biti izbačeni ako se desi ista stvar, no to važi samo za dešavanja na stadionu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Blueboy
Sta ima Dinamo sa ovim klosarima sto su dosli.Nije im Dinamo dao ulaznice za utakmicu.A nemoze Dinamo da zabrani nekome da dolazi na gostujuce utakmice.Kriva je policija jer nije reagovala na vrijeme
1 0
hamdi kurtes
Izbacit Dinamo na 2 godine iz svih europskih takmičenja.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi