Ognjen Vranješ se oglasio nakon krvavih dešavanja u Atini, jasno je šta njegova fotografija govori

Objavio story na Instagramu

Ognjen Vranješ se oglasio nakon krvavih dešavanja u Atini, jasno je šta njegova fotografija govori

Endin Čaušević

Svjetska javnost bruji o krvavom obračunu navijača AEK-a i zagrebačkog Dinama koji se desio sinoć u Atini. U obračunu je stradao jedan navijač grčkog kluba, dok je još jedan teško povrijeđen. Nakon svega oglasio se i Ognjen Vranješ koji je igrao svojevremeno za AEK, a njegova fotografija na Instagramu sve govori.

Više od 100 navijača Dinama doputovalo je jučer u Atinu iako je UEFA zabranila gostima prisustvo navijača. No, oni su u Atinu stigli zbog potpuno drugačijih razloga jer su ranije isplanirali napad na pristalice AEK-a.

Žestoka tuča dešavala se sinoć oko 23 sata ispred stadiona AEK-a. Navijači Dinama prvo su pokušali upasti na stadion, a zatim su napali navijače AEK-a koji su bili u kafićima ispred stadina tog kluba.

U krvavom sukobu ubijen je navijač AEK-a koji je izboden, dok se jedan maloljetni navijač tog kluba bori za život nakon što je primljen u bolnicu s teškim povredama glave.

Grčka policija uhapsila je ukupno 98 osoba, a od toga su čak 82 navijača Dinama. Oni su imali i podršku navijača Panathinaikosa koji su ih naoružali do zuba i pomogli im u sinoćnjoj tuči.

Oglasi

Nakon nemilih scena koje su se desile ispred stadiona AEK-a na društvenim mrežama oglasio se i nekadašnji bh. reprezentativac Ognjen Vranješ koji je nastupao za grčki klub gdje je i dan danas ljubimac navijača AEK-a.

Vranješ je objavio fotografiju na Instagram stoyju u znak podrške navijačima AEK-a nakon sukoba s pristalicama Dinama.

Opis nije dostupan.

On je objavio fotografiju koja je zaštitni znak za one najvatrenije navijače AEK-a, te im je dao podršku u ovim teškim momentima, a dobro se zna da je Vranješ jedan od omiljenih fudbalera za navijače grčkog kluba.

Vranješ je u nekoliko navrata nosio dres grčkog kluba, a AEK je napustio prošlog ljeta i karijeru je nastavio u Turskoj gdje je potpisao za Hatayspor, a trenutno je slobodan igrač.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nekadašnji bh. reprezentativac za AEK je odigrao ukupno 106 mečeva i zabio je deset golova.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Koga boli ***** sta ovaj objavljuje
3 2
Patrice77
Vidi ovog divljaka, definitivno najgluplji fudbaler koji je ikad igrao u reprezentaciji. Njegova vjecna zelja je da postane kriminalac. E tuge...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi