Situacija još nije pod kontrolom

Siju smrt po Atini noću, ali i danju: Novi incident Dinamovih huligana, grčka policija strahuje!

Admin Čaušević

Daleko od toga da se situaciju Atini smirila nakon što je u noći sa ponedjeljka na utorak tokom navijačkih incidenata ubijen navijač AEK-a za čiju su smrt krive pristalice zagrebačkog Dinama, popularni Bad Blue Boysi potpomognuti ultrasima Panathinaikosa. 

Nakon ubistva veliki broj učesnika u neredima je uhapšen, međutim situacija u grčkoj prijestolnici nije mirna. Policija ima pune ruke posla i još uvijek ne drži situaciju pod kontrolom.

Naime, kako javljaju grčki mediji svi navijači Dinama nisu pohapšeni, a oko njih 10 je locirano u jednom od hotela u centru grada.

Huligani iz Hrvatske su naoruažani noževima i odbijaju da se predaju, te traje jurnjava po hotelu između policije i huligana.

Cijela drama traje već satima i jasno je da je grčka policija izgubila kontrolu i nikako ne uspjeva da smiri situaciju i tako privede sve učesnike incidenta.

Uspjeli su pripadnici specijalne jedinice uhapsiti još trojicu huligana, međutim njih desetak je na slobodi i vješto se kriju po hotelu.

Prema dosadašnjim informacijama uhapšeno je 98 učesnika nemira, a sigurno je da će ta lista biti još veća. Među uhapšenim je i jedan državljanin BiH. 

Inače, grčka policija je bila upozorena kako od strane hrvatskih tako i crnogorskih organa javnog reda i mira od dolasku "konvoja smrti", međutim i dalje je dopustila nevjerovatan propust koji je izazvao tragediju.

Lokalni mediji su do sada izvjestili da se među uhapšenim nalazi ubaci 29-godišnjeg Michaila čija je majka po prijemu informacije doživjela srčani udara.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dinamova ekspedicija je u međuvremenu napustila hotel u Atini i sada se vraća u Zagreb jer je meč planiran za večeras odgođen za subotu 19. august što znači da će se prvi meč 3. pretkola Lige prvaka između ova dva kluba igrati u Zagrebu.

Inače, u srijedu će se kako sada stvari stoje u Atini bez problema igrati drugi meč 3. pretkola Lige prvaka između Panathinaikosa i Marseilla. S tim da će mjere sigurnosti biti ogromne jer su navodno navijači atinskih Zelenih bili "partneri u zločinu" navijačima Dinama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.