Grčki klub odbio putovati na utakmicu u Zagreb zbog ubistva navijača

Panathinaikos se brzo oglasio

Grčki klub odbio putovati na utakmicu u Zagreb zbog ubistva navijača

Edmir Škorić

Nakon novih navijačkih nereda Bad Blue Boysa, nastavljaju se posljedice, a sada je slavni grčki klub Panathinaikos odbio da putuje u Zagreb.

Bad Blue Boysi su unatoč zabrani UEFA-e putovali u Atinu gdje su kasno sinoć zajedno s navijačima Panathinaikosa napali navijače AEK-a. U tim neredima smrtno je stradao 29-godišnji grčki navijač, dok se jednom 17-godišnjem navijaču bore za život.

S obzirom da se ime Panathinaikosa povezuje sa Dinamovim huliganima, jer su navodno imali pomoć zloglasnog Gate 13, podgrupe navijača Zelenih iz Atine, ovaj tim odlučio je da otkaže put u Zagreb gdje je u septembru planirao odigrati prijateljsku utakmicu s KK Dinamo.

"Bez ikakve rasprave, nakon ubistava grčkog navijača, uprava KAE Panathinaikosa je odlučila da neće sudjelovati na turniru zagrebačkog Dinama koji bi se trebao održati početkom septembra", objavio je velikan iz Atine.

Turnir je bio zakazan za 8. septembra u dvorani "Dražen Petrović", no nakon brutalnog ubistva navijača AEK-a, KAE Panathinaikos je objavio da otkazuje nastup.

Oglasi

Zeleni će sada potražiti nove prijateljske utakmice ili turnire u sklopu priprema za novu sezonu.

U međuvremenu se istražuje ubistvo navijača AEK-a. Veliki je broj osumnjičenih jer je policija privela preko 80 navijača Dinama i nema ih namjeru pustiti dok se ne sazna ko je počinio ubistvo.

Utakmica AEK-a i Dinama koja je bila planirana za večeras u 20:45 sati u okviru trećeg pretkola Lige prvaka je otkazana. Odlučeno je da se 15. avgusta prvi meč igra na Maksimiru, a da se revanš igra u Atini 3-4 dana kasnije.

Još jedna tragedija: Majci su javili da joj je sin mrtav, nije izdržala...

Majka 29-godišnjeg navijača koji je ubijen u napadu huligana u ponedjeljak navečer u Atini smještena je u bolnicu u Erythrosu zbog srčanog udara.

Prema informacijama, iz bolnice su joj javili da joj je sin teško povrijeđen. Kad je stigla u bolnicu, onda su joj saopštili da je njen sin podlegao, nakon čega se jadna žena srušila.

Podsjećamo, 29-godišnjak je prevezen povrijeđen nakon što je napadnut oštrim predmetom, a nedugo zatim je preminuo od nekontroliranog krvarenja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U sukobu je još sedam povrijeđenih – četiri Hrvata i tri Grka. Kako javlja ERT, među povrijeđenim navijačima je i maloljetnik s ranom na glavi koju je dobio udarcem kamenom. Navodno se radi o 17-godišnjaku.

Do nereda je došlo isped stadiona AEK-a, kada su navijači iz Zagreba pokušali da uđu na isti. Iako je na snazi zabrana gostujućim navijačima, preko 100 njih doputovalo je u grčku prijestolnicu i potpuno neometano dospjelo pred stadion AEK-a.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1657879699
Isti k su i pitari 2009 uradili i dobili sto su trazili
0 4
Ajax11
Sve uhapšene zatvoriti po grčkim zatvorima jedno 20 godina, a Dinamu zabraniti pred navijačima igrati iduči 10 godina
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi