Nakon haosa u Atini i odgode utakmice najveći gubitnik u Dinamu je Bruno Petković

Sve se mijenja

Nakon haosa u Atini i odgode utakmice najveći gubitnik u Dinamu je Bruno Petković

Endin Čaušević

Večerašnja utakmica AEK - Dinamo odgođena je zbog krvavog obračuna koji se desio sinoć u Atini između ova dva kluba. UEFA je već objavila nove termine odigravanja ovih utakmica, a u centru pažnje je Bruno Petković kojem je sve to itekako poremetilo planove.

Kao što je već poznato jedan navijač AEK-a sinoć je smrtno stradao u krvavom obračunu koji se desio ispred stadiona ovog kluba kada se pojavilo preko 100 navijača Dinama koji su počeli praviti haos.

Žestoka tuča dešavala se oko 23 sata, a 29-godišnji navijač AEK-a je izboden na smrt, dok je još jedan maloljetnik teško povrijeđen i bore mu se za život.

Nakon što je policija zatražila da se večerašnja utakmica odgodi reagovala je UEFA koja je uvažila taj zahtjev, a ubrzo nakon toga potvrdila je i nove termine mečeva AEK-a i Dinama u trećem pretkolu Lige prvaka.

Prvi meč će se igrati idućeg utorka na Maksimiru u terminu kada je trebao biti odigran revanš, dok će druga utakmica biti odigrana u Atini 18. ili 19. avgusta, a tačan datum i termin će biti utvrđen nakon sastanka predstavnika dva kluba.

Oglasi

No, u svemu tome u centru pažnje našao se hrvatski reprezentativac Bruno Petković koji se dvomečom protiv AEK-a trebao oprostiti od Dinamovog dresa jer je njegov transfer u Trabzonspor već dogovoren.

Petković je od turskog kluba tražio da u Dinamu ostane kako bi pomogao ekipi da prođe u play-off Lige prvaka što su mu oni odobrili, ali su tražili od njega da se već 16. avgusta pojavi na ljekarskim pregledima i potpisu ugovora.

Sada je jasno da baš i neće biti moguće da Petković nastupi u oba meča jer je teško da će Trabzonsport pristati da on produži svoj boravak u Dinamu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U Trabzonu planiraju da Petković bude registrovan odmah nakon potpisa ugovora i da bude u konkurenciji za derbi protiv Galatasarayja 19. avgusta.

Kako stvari stoje Petković će odigrati samo utakmicu na Maksimiru, a nakon toga će put Turske i neće biti u kadru Dinama za revanš u Atini.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676631476
Nakon haosa u Atini najveci gubitnik je porodica poginulog. Kakav Petkovic...
0 0
Jadnimi
Pala mrtva glava, a gubitnik fudbaler koji neće igrati utakmicu. Koja budalastina
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti