Stara imena u nacionalnom timu

Ko će u stručni štab Mehe Kodre? Već su poznata dva imena! · Saznajemo

Midhat Šljivak

Meho Kodro nedavno je imenovan za selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, a u narednom periodu će 56-godišnji stručnjak imenovati i saradnike u nacionalnom timu. Kako SportSport.ba saznaje u njegovom timu će biti dva imena koja su i dosad bila u reprezentaciji, a to su kondicioni trener Almir Seferović i trener golmana Siniša Mrkobrada.

Meho Kodro uskoro će objaviti imena stručnih saradnika s kojima će započeti angažman na klupi fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Dva imena su već poznata. Kako saznaje SportSport.ba u stručnom štabu 56-godišnjeg stručnjaka ostat će kondicioni trener Almir Seferović i trener golmana Siniša Mrkobrada.

Zvanična potvrda ove informacije trebala bi stići veoma brzo, odnosno kada novi selektor imenuje saradnike

Almir Seferović je po mnogima najbolji kondicioni trener u Bosni i Hercegovini. Među Zmajevima je od marta 2021. godine, a donedavno je radio i u FK Sarajevo.

Ranije je radio u brojnim timovima među kojima su Adana, Čelik, Olimpik, Željezničar, Sloboda...

Siniša Mrkobrada je u stručnom štabu nacionalnog tima od januara ove godine, a zaposlen je i kao trener golmana u banjalučkom Borcu.

Kodro i ekipa će debi na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine imati 8. septembra protiv Lihtenštajna na Bilinom polju, a tri dana kasnije slijedi gostovanje na Islandu.

U oba meča bh. selekciji su potrebne pobjede da bi koliko-toliko zadržala šanse za plasman na Evropsko prvenstvo jer je Faruk Hadžibegić poprilično uprskao priliku za odlazak u Njemačku.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U četiri odigrana meča BiH je savladala Island (3:0), a potom su uslijedili porazi od Slovačke (2:0), Portugala (3:0) i Luksemburga (2:0).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti