Taj razgovor bi mogao sve da promijeni

Krunića su svi već vidjeli u dresu Fenerbahčea, a onda je stigao poziv za sastanak

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Rade Krunić već sedmicama povezuje se s transferom u Fenerbahče koji je slao već nekoliko ponuda na adresu Milana, ali dogovora još uvijek nema. Iako mediji u Italiji pišu da Krunić ne želi odbiti ponudu Fenera pojavile su se informacije da bi se nakon jednog razgovora bh. veznjak mogao predomisliti.

Krunić je već nekoliko sezona standardan u veznom redu Milana s kojim je prije godinu dana bio prvak Italije. Iako ima ugovor s Rossonerima već sedmicama se uveliko piše o njegovom odlasku sa San Sira.

Veliki interes za Krunića pokazao je Fenerbahče koji je u sve uključio i Edina Džeku kako bi nagovorio svog sunarodnjaka da potpiše za turskog velikana.

U Milanu su odbili nekoliko ponuda za Krunića jer traže više novca od Fenera dok je Krunić prema pisanju medija u Turskoj već pristao na ono što mu nudi klub iz Istanbula.

Krunić s Fenerom nije dugo pregovarao jer mu je taj klub ponudio drastično veću platu nego što ima u Milanu i za njega dileme više nije bilo.

Međutim, kako piše Corriere dello Sport u Milanu odugovlače s Krunićevim transferom i to na insistiranje Stefana Piolija koji ne želi ostati bez bh. reprezentativca.

Pioli itekako cijeni Krunića što je pokazao prethodnih sezona s obzirom da je bh. veznjak u Milanu imao dosta veću minutažu nego što se to očekivalo.

Corriere dello Sport piše da bi moglo doći do preokreta jer je Pioli lično razgovarao s Krunićem kako bi ga nagovorio da se predomisli i ostane u Milanu, te navodno je bio zadovoljan ishodom sastanka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, konačnu odluku donijet će Krunić i očekuje se da se u narednim danima razjasni sudbina bh. reprezentativca i da objavi da li napušta Milan ili će ipak ostati na San Siru.

U Feneru nemaju baš mnogo strpljenja jer već sedmicama pokušavaju da dovedu Krunića i čini se da će narednih nekoliko dana biti ključno što se tiče bh. veznjaka koji će na kraju biti taj koji će donijeti konačnu odluku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.