Fenerbahce ponudio Kruniću platu kakvu u Milanu može samo sanjati

Ogroman novac je u pitanju

Fenerbahce ponudio Kruniću platu kakvu u Milanu može samo sanjati

Admin Čaušević

Fenerbahce je odlučan u namjeri da dovede Radeta Krunića te je na stol stavio ponudu kakvu bh. reprezentativac u Milanu nikad ne bi dobio. 

Već danima se špekuliše o transferu Krunića u Fenerbahce, a navodno je određene veze uspostavio i Edin Džeko koji je obavio nekoliko razgovora sa svojim reprezentativnim kolegom.

Sa druge strane pozicija Milana je poprilično čvrsta. Rossoneri odbijaju da prodaju Fočaka i ne žele ga pustiti za cifru manju od 10 miliona eura.

Gazzetta dello Sport piše da je Fenerbahce Kruniću ponudio platu od čak 3 miliona eura po sezoni i prema špekulacijama bh. reprezentativac insistira na transfer u turskog velikana.

Poređenja radi, Krunić trenutno u Milanu zarađuje 1.7 miliona eura godišnje i jasno je da mu Rossoneri nikada neće ponuditi platu kao Fenerbahce.

Neke informacije govore da je cilj istanbulskih Kanarinaca završit transfer već do kraja ove sedmice, ali je upitno koliko je to zapravo moguće.

Oglasi

O statusu bh. reprezentativnog veznjaka je govorio i trener Milana Stefano Pioli koji je kazao da Krunić ozbiljno trenira i da u procjenama o Kruniću nikad nije pogriješio.

"Glasine o Kruniću? Prema vama (medijima) meni igra igrač koji ne trenira dobo i glavom je na drugom mjesto? Međutim, on mi svojim zalaganjem govori nešto drugo."

"Nisu riječi te koje se računaju, ali kada je u pitanju Radetov pristup i zalaganje, u tome nikad nije pogriješio", kazao je trofejni stručnjak.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, 29-godišnji veznjak je pod vodstvom Piolija stekao status jednog od "neopjevanih junaka" Rossonera, ima odličnu reputaciju kod navijača pa će biti interesantno za vidjeti da li će napustiti bivšeg prvaka Italije.

U slučaju prodaje Krunića, Milan bi dobijeni novac proslijedio na dovođenje Nice Dominguza iz Bologne ili Marina De Roona iz Atalante.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi