Skupocjeni automobil je pretrpio značajnu štetu

Teška nesreća

Ko ti dade vozačku? Neko je kontroverznom fudbaleru slupao auto od 400.000 eura

Midhat Šljivak

Skupocjeni Rolls-Royce Cullinan vrijedan oko 400.000 eura slupan je na ulicama Amsterdama, a ispostavilo se da je njegov vlasnik fudbaler Chelseaja Hakim Ziyech.

Luksuzni SUV Rolls-Royce Cullinan3 slupan je na ulicama Amsterdama u sudaru s Polom, a na kraju se ispostavilo da je skupocjeni automobil u vlasništvu zvijezde Chelseaja Hakima Ziyecha.

Ziyech prema informacijama nije bio u automobilu već ga je vozio neko drugi. Nizozemski mediji pišu da je jedan od vozača uhapšen, no nije poznato je li to vozač Pola ili Rolls-Roycea.

Šteta na automobilima je poprilično velika. Vidljivo je oštećenje na lijevim vratima Ziyechovog automobila koji je potom udario u parkirana bicikla na trotoaru.

Polo je prošao mnogo lošije. Njegov prednji dio je potpuno uništen i od automobila vjerovatno nema ništa.

Neće međutim biti nikakvo iznenađenje ako on popravljen završi u Bosni i Hercegovini ili nekoj drugoj balkanskoj državi kao 'malo korišten i bez ranijih oštećenja'.

Hakim Ziyech vjerovatno neće bacati pare na popravku Rolls Roycea. U garaži ima još mnoštvo luksuznih automobila i može ih svakodnevno mijenjati.

Marokanski fudbaler će ubuduće dobro paziti kome daje automobile. Nekome je previše vjerovao i drugi put će sigurno drugačije.

Ziyech je ovog ljeta trebao put Saudijske Arabije. Međutim, propao mu je transfer u Al Nassr, pa je on još uvijek u Londonu, gdje čeka rasplet karijere.

Na njega trener Plavaca Mauricio Pochettino ne računa previše i vrata Stamford Bridgea su mu otvorena.