U šta mu se život pretvorio? Ziyech je ponižavao Vahu, sve mu se vratilo na najgori mogući način!

Nakon Mundijala Marokanac prolazi kroz pakao

U šta mu se život pretvorio? Ziyech je ponižavao Vahu, sve mu se vratilo na najgori mogući način!

A. Čaušević

Pravda je spora, ali dostižna. Možda će na to pomisliti Vahid Halilhodžić kada vidi kroz šta sada prolazi Hakim Ziyech, fudbaler koji je rušio bh. stručnjaka na klupi Maroka i na kraju ga uspješno i srušio.


Halilhodžić je od Maroka napravio jednu od najboljih reprezentacija svijeta, a šlag je pokupio Walid Regragui koji je Lavove Atalasa na Mundijalu u Kataru odveo do senzacionalnog četvrtog mjesta.

Jedna od prvih stvari koju je Regragui uradio po preuzimanju kormila je bilo vraćanje Ziyecha koji je zaista bio odličan na turniru i među najobljim igračima Mundijala.

Nepuhih pola godine kasnije sjajni marokanski fudbaler nema razloga za osmijeh na licu. Sve ono što je radio Vahi na neki način mu se vratilo kao bumerang.

Daleko od toga da je Halilhodžić trener bez oraha u džepu, ali mnogi su složni da je najboljih bh. trener doživio veliku nepravdu otkazom nekoliko mjeseci pred Svjetsko prvenstvo. Jedan od glavnih zagovornika je bio upravo Ziyech.

Ipak, sve se vrlo brzo obilo o glavu marokanskom asu. Prvi bolan udarac je pretprio još u januaru kada mu je u posljednji tren propao transfer u PSG. Čak je bio i obavio ljekarski pregled, ali londonski klub nije poslao potpunu dokumentaciju.

Oglasi

Chelsea je doveo veliki broj igrača tokom zime i to je bio jasan znak Ziyechu da može otići, ali nije uspio.

Otkako je propao njegov transfer Plavci su odigrali 16 utakmica, a Ziyech je nastupio u samo njih pet, u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Reala nije dobio ni minut.

Nisu se stvari previše promijenile ni odolaskom Grahama Pottera te dolaskom Franka Lamparda. Dobio je pola sata protiv Brightona te se osramtio na terenu u porazu 1:2.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njegov odlazak iz Stamford Bridgea je gotova stvar, a ni dolazak nekog drugog trenera neće promijeniti njegov status. Plaćen je 40 miliona Ajaxu prije tri godine, teško da će Chelsea uspjeti vratiti dio novca.

Halilhodžić mu je prigovarao da mu manjka discipline i neprofesionalnog odnosa. Izgleda su isto uvidjeli i u Chesleaju...

Top Komentari

Pajkan
Bez veze tekst.
1 0
struja
Nikakve veze s Vahom?Koja konstrukcija.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti