S ciljem da obruka Saudijce Hakim Ziyech pokazao svoje pravo lice, ali na jedno nije mislio

Marokanac je i dalje u Chelseaju

S ciljem da obruka Saudijce Hakim Ziyech pokazao svoje pravo lice, ali na jedno nije mislio

Admin Čaušević

Hakim Ziyech je po drugi put u nekoliko mjeseci ostao bez novog angažaman. Nakon transfera u Chelsea propao mu je transfer i u Al Nassr. Marokanac je ovaj put odlučio da reaguje i pokuša obrukati Saudijce.

Među igračima koji su željeli u svom prvenstvu nalazio se i Ziyech, ali je Marokanac nakon današnje objave zatvorio sebi vrata da više ikad zaigra u Saudijskoj Arabiji.

Odlični, ali i nedisciplinovani ofanzivac je prošle sedmice trebao potpisati za Al Nassr, međutim nije prošao ljekarski pregled i sve je propalo.

Nakon nekoliko dana šutnje oglasio se na Instagramu s ciljem da ismije Saudijce tako što im je posalo otrovnu strijelicu.

"Problemi s koljenima?", napisao je Marokanac te je dodao nekoliko emoticona koji se smiju jasno aludiravši da se osjeća dobro.

Oglasi

Objava na Instagramu koja je izazvala dosta pažnje

Međutim, Ziyech očigledno nije mislio na to da je njegova reputacija u svijetu fudbala sve slabija i da je sve manje onih koji mu zaista vjeruju i spremni su uložiti ogroman novac na njega.

Marokanac već ima 30 godina, a klupska karijera mu je u velikom padu. Prošle sezone je u svim takmičenjima za Chelsea odigrao svega 928 minuta što dovoljno govori o njegovom statusu.

Zimus je bio blizu prelaska u PSG, ali je zakašnjelo slanje dokumentacije stopiralo njegov transfer na Park prinčeva.

Ovaj put se činilo sve gotovim i trebao je potpisati za Al Nassr, međutim i taj transfer je propao i ko zna šta dalje slijedi za bivšeg fudbalera Ajaxa.

Možda i najvećeg krivca zašto su mu u razmaku od nekoliko mjeseci propala dva velika transfera Ziyech treba tražiti prvenstveno u sebi. 

U Chelsea je stigao prije tri godine za 40 miliona iz Ajaxa, a ogroman uloženi novac nikad nije opravdao pa nije ni čudo zašto Plavci žele da ga se riješe. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi