Iznenađujuća odluka

Dan pred debi za Barcelonu promijenio broj na dresu, pa objasnio svima zašto je to uradio

Endin Čaušević

Ilkay Gundogan prošlog mjeseca potpisao je za Barcelonu u koju je stigao kao veliko pojačanje iz Manchester Cityja. Njemački veznjak odlučio je zadužiti dres s brojem 14, ali samo dan pred debi za katalonski klub Gundogan je odlučio da promijeni broj i potom je objasnio zašto je to uradio.

Gundogan je čak sedam sezona proveo u Manchester Cityju i bio je jedan od najvažnijih igrača u ekipi Pepa Guardiole, ali nakon trostruke krune odlučio je da je vrijeme za novi izazov u karijeri.

Ovaj 32-godišnji veznjak prihvatio je ponudu Barcelone s kojom je potpisao dvogodišnji ugovor s opcijom produženja saradnje na još godinu dana.

Očekuje se da će Gundogan sutra upisati zvaničan debi za Barcelonu u prvom kolu nove sezone La Lige protiv Getafea.

No, njemački veznjak se našao u centru pažnje zbog iznenađujuće odluke. Poznato je da je Gundogan dolaskom u Barcelonu zadužio dres s brojem 14 koji je nosio na pripremnim mečevima, ali odlučio se na drugi broj.

Iako sezona starta sutra danas je Barcelona potvrdila da Gundogan ipak neće nositi broj 14 i da je odlučio u posljednji trenutak da zaduži neki drugi broj.

Riječ je o broju 22 kojeg je nosio Raphinha, ali on je postao slobodan kada je Brazilac uzeo broj 11. Gundogan je iskoristio priliku i odlučio se za broj 22 što je iznenadilo navijače Barce, ali je on objasniio zašto je to uradio.

Gundogan je poručio da mu je broj 22 itekako značajan u karijeri jer je to broj kojeg je nosio kada se tek pojavio na velikoj sceni među profesionalcima.

Tada je Gundogan igrao u dresu Nuremberga i nosio je broj 22, a iako je broj osam njegov zaštitni znak jasno je i da broj koji će nositi u Barceloni za njega ima ogroman značaj.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, utakmica između Barcelone i Getafea igrat će se sutra s početkom u 21:30 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.