Ponoćna bomba iz Pariza - Završena je još jedna velika saga u PSG-u
Foto: AP /Christophe Ena

Dembele potpisao

Ponoćna bomba iz Pariza - Završena je još jedna velika saga u PSG-u

Midhat Šljivak

Francuski prvak PSG konačno je uspio završiti transfer Ousmanea Dembelea iz Barcelone. Izvori blisku šampionu Ligue 1 potvrdili su ovu vijest.

Ousmane Dembele nakon šest godina napušta Barcelonu i karijeru nastavlja u redovima francuskog prvaka PSG-a s kojim je potpisao petogodišnji ugovor.

Saga oko njegovog potpisa trajala je poprilično dugo. Bilo je tu dosta papirologije, odlaska i vraćanja u Pariz i Barcelonu, ali večeras je transfer potvrđen iz više izvora.

Preostala je još službena objava transfera, a ona bi se mogla desiti već u jutarnjim satima, a igrač bi trebao biti predstavljen navijačima na meču s Lorientom

Nije se 26-godišnji Dembele proslavio u redovima katalonskog velikana u proteklih šest godina, pa mnogi vjeruju da je čovjek plaćen 140 miliona eura najveći promašaj ikad.

Oglasi

Povrede su ga uništavale. Nije uspio pokazati sve što zna, ali je usprkos svim povredama uspio odigrati 185 utakmica u prethodnih šest godina. Ostvario je učinak od 40 golova i 43 asistencije.

Barca će na njegovom transferu inkasirati 'samo' 25 miliona eura, a 25 dodatnih od PSG-a će podijeliti igrač i njegov agent Moussa Sissoko.

Francuz je prethodno nastupao za Borussiju iz Dortmunda i Rennes u kojem je i počeo karijeru. Za reprezentaciju Francuske 26-godišnjak je nastupio 37 puta i uspio se četiri puta upisati u listu strijelaca.

Parižani su dobro pojačali svoj tim ovog ljeta. Prije Dembelea posljednja akvizicija je Goncalo Ramos koji je plaćen 80 miliona eura, a ranije su došli još Manuel Ugarte iz Sportinga za 60 miliona, Lucas Hernandez iz Bayerna za 45, te Kang-In Lee za 22 miliona.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nešto skromnijih četiri miliona eura plaćen je Xavi Simons, a kao slobodni igrači su stigli Milan Skriniar, Marco Asensio i Arnau Tenas.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi