Neymar je nova transfer bomba
Brazilac Neymar je još uvijek najskuplji fudbaler svijeta. PSG ga je 2022. godine platio 222 miliona eura (Foto: Reuters / AFP)

Povratak tamo gdje je srce

Neymar je nova transfer bomba

Midhat Šljivak

Brazilski fudbaler Neymar (31) mogao bi se u narednim danima vratiti u ekipu Barcelone. Najskuplji fudbaler svijeta otpisan je u PSG-u, ima želju za odlaskom i navodno već postoji dogovor o povratku u redove katalonskog giganta.

Neymar je u ljeto 2017. godine napustio Barcelonu i otišao je u PSG za još uvijek rekordnih 222 miliona eura. Šest godina kasnije Brazilac je spreman za povratak i navodno bi ponovo mogao obući dres katalonskog velikana.

Da se nešto dešava između Neymara i Barcelone objavilo je nekoliko španskih medija, a konkretne podatke donio je Jose Alvarez s El Chiringuita.

"Barcelona je postigla dogovor s Neymarom. Ugovor je na tri godine uz platu od 13 miliona eura neto po sezoni", tvrdi on.

Ipak, da bi se Neymar vratio u redove španskog prvaka potrebno je da zvanično raskine ugovor s PSG-om, te da se Barca riješi nekoliko igrača, prije svega Ousmanea Dembelea.

Oglasi

Alvarez navodi da je kompletna stvar optimistična i da se čak i trener Xavi Hernandez predomislio kada je u pitanju povratak brazilske zvijezde u klub, te da je i on pristao da Neymar dođe.

Neymar je u proteklih šest godina odigrao 173 utakmice za PSG. Postigao je 118 golova i upisao je 77 asistencija, no u prosjeku je zbog povreda propuštao 20 utakmica po sezoni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mnogi navijači PSG-a nisu bili sretni njegovim ponašanjem prema njima. Bili su to konstantni sukobi, pa su čak organizovani i protesti kako bi Brazilca otjerali iz kluba. Želja će im se na kraju ispuniti.

Podsjetimo, Neymar je u prvom mandatu dres Barcelone oblačio 186 puta u periodu od 2013. do 2017. godine uz 105 pogodaka i 76 asistencija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

YouTalkinToMe
Ako dođe to ce biti veliki promasaj. Odigrat ce desetak tekmi po sezoni a kostat ce klub puno.
0 0
Culer
Chiringuito. Fake news. Vjerojatno bi Neymar volio se vratiti, ali izdajniku su vrata zatvorena.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi