Potpisao za Barcelonu, a onda je imao najteži telefonski poziv u životu: "Nikada neću zaboraviti..."

Nije mu bilo lako

Potpisao za Barcelonu, a onda je imao najteži telefonski poziv u životu: "Nikada neću zaboraviti..."

Endin Čaušević

Ilkay Gundogan jučer je zvanično predstavljen kao novo pojačanje Barcelone jer je nakon sedam godina odlučio da napusti Manchester City. Nijemac je priznao da je nakon potpisa imao najteži telefonski poziv u svom životu jer je morao Pepu Guardioli saopštiti svoju odluku.

Gundogan je bio jedan od najzaslužnijih što je Manchester City u minuloj sezoni uspio da osvoji trostruku krunu, a šlag na kraju bilo je osvajanje Lige prvaka.

U Manchester Cityju nadali su se da će Gundogan ostati i nudili su mu novi ugovor, ali je njemački reprezentativac prošle sedmice "prelomio" kada je u Minhenu obavio razgovore s predstavnicima Barcelone i odlučio je da potpiše ugovor s Kataloncima.

Gundogan je s Barcelonom potpisao ugovor na dvije sezone uz mogućnost da saradnju produži na još godinu dana.

Nijemac je imao i bogatu ponudu iz Saudijske Arabije, kao i ponude iz Njemačke i Engleske, ali se na kraju odlučio za Barcelonu.

Oglasi

Gundogan je nakon što je njegov prelazak u katalonski klub izjavio da mu je nakon potpisa bilo jako teško jer je morao obaviti telefonski poziv koji je izbjegavao danima.

Novi veznjak Barcelone je telefonskim putem saopštio Guardioli da neće ostati u Cityju i priznao je da mu je to jako teško palo jer je sa španskim stručnjakom u sjajnom odnosu, te se Pep do kraja nadao da bi Gundogan mogao ostati.

"Najteži telefonski poziv koji sam imao bio je kada sam morao javiti Pepu da odlazim. Sve što mogu da uradim jeste da mu se zahvalim, ne samo za ovu sezonu već za sve što je uradio za mene", počeo je Gundogan i nastavio.

"Nikada neću zaboraviti kada sam povrijedio koljeno na kraju sezone s Dortmundom 2016. godine i morao sam na operaciju. Zabrinuo sam se da će City odustati od mog transfera, ali me Pep tada nazvao i rekao mi da će čekati oporavak koliko god trebalo i da neće odustati od mene".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Mislim da se Pep nadao da ćemo zajedno napustiti City, ali znam da razumije moju odluku. Siguran sam da pomaže i činjenica što idem u njegov najdraži klub".

Gundogan bi se Barceloni trebao priključiti za dvije sedmice kada će katalonski klub startati s pripremama za novu sezonu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Pripremi se na kašnjenje plate, putovanja autobusima itd. Sirotinja je to moj Gundogane :-(
1 1
faris1982
2 štakora.....
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi