Veliki uspjeh Intera

Uplakani Beckham zagrlio Messija, a iza njih je bila Victoria koja se nije mogla suzdržati

Endin Čaušević

Inter iz Miamija na krilima Lionela Messija osvojio je prvi trofej u svojoj historiji nakon što je ovaj tim pobijedio Nashville u finalu američkog Liga kupa. Messi je ponovo bio glavni junak, ali u centru pažnje našao se i David Beckham koji nije mogao sakriti svoje emocije nakon pobjede.

Inter je nakon penala uspio da pobijedi Nashville, a meč je ponovo obilježio Lionel Messi koji je zabio spektakularan pogodak za 1:0.

Nashville je uspio da dođe do 1:1 što je bio rezultat regularnog dijela meča, no u penal seriji na kraju je uspješniji bio Inter koji je osvoji svoj prvi trofej u kratkoj historiji.

Messi je na kraju dobio nagrade za igrača turnira i najboljeg strijelca, no sve je oduševio kada je skinuo kapitensku traku i stavio je oko ruke DeAndrea Yedlina koji je bio kapiten Intera prije njegovog dolaska u klub.

Taj potez ostavio je Yedlina, ali i fudbalsku javnost bez teksta, a na kraju su njih dvojica zajedno podigli trofej u zrak.

Također, u centru pažnje bio je i vlasnik kluba iz Miamija, David Beckham, koji nije mogao sakriti svoje emocije nakon što je njegov tim došao do prvog trofeja u historiji.

Beckham je meč pratio iz lože sa suprugom Victorijom, a po završetku je odmah došao na teren. Nije mogao sakriti svoje emocije i suze, te se vidjelo koliko je ponosan što je njegov projekat uspio nakon dosta kratkog perioda.

U centru pažnje bila je i njegova supruga Victoria koja ne pokazuje često svoje emocije, ali ovaj put ni ona se nije mogla suzdržati. Beckham je prvo otrčao Messiju u zagrljaj, a iza je odmah bila Victoria koja je također zagrlila Argentinca i čestitala mu na sjajom uspjehu.

Treba istaći da je Messi osvajanjem ovog trofeja postao i najtrofejniji fudbaler u historiji ovog sporta. Messi je u dosadašnjoj karijeri osvojio čak 44 trofeja i s trona je skinuo nekadašnjeg saigrača Danija Alvesa.

Kakvo pojačanje je Messi za Inter dovoljno pokazuje činjenica da je na sedam odigranih utakmica zabio čak deset golova za ovaj klub.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.