Zabio golčinu, donio Interu prvi trofej, a onda je cijeli svijet vidio kakav je čovjek Lionel Messi!

Osvojili Liga kup

Zabio golčinu, donio Interu prvi trofej, a onda je cijeli svijet vidio kakav je čovjek Lionel Messi!

Endin Čaušević

Fudbaleri Intera iz Miamija sinoć su u finalu američkog Liga kupa nakon penala uspjeli da pobijede Nashville i osvoje prvi trofej u svojoj historiji. Naravno, glavna zvijezda bio je Lionel Messi koji je zabio još jedan spektakularan gol, no ono što je uradio pred samu dodjelu trofeja izazvalo je oduševljenje širom svijeta.

Messi je prije tek mjesec dana stigao u Miami gdje se priključio treninzima Intera, a kakvo pojačanje je klub Davida Beckhama dobio vidjelo se već u prvih nekoliko mečeva u kojima je Argentinac blistao.

Inter je uspio da odvede do finala Liga kupa, a u sinoćnjoj finalnoj utakmici na krilima Messija ovaj klub je uspio da osvoji taj trofej i to nakon penala.

Messi je na scenu stupio već u 23. minuti finalne utakmice kada je zabio spektakularan pogodak za 1:0 i podsjetio na svoje slavne dane iz Barcelone.

[twitter]https://twitter.com/Ziad_EJ/status/1693074778230292584[/twitter]

Međutim, Nashville se nije predavao i u 57. minuti Picault pogoađa za 1:1 i vraća stvari na početak. Do kraja regularnog dijela rezultat se nije mijenjao, a osvajača američkog Liga kupa saznali sm onakon penala.

Oglasi

Gledali smo čak 11 serija, a odluka je pala kada su golmani stupili na scenu i morali izvesti penale. Golman Intera je bio siguran s bijele tačke, a tragičar je na kraju bio golman Nasvillea koji je promašio penal i omogućio Interu osvajanje trofeja.

Nakon utakmice održana je i ceremonija dodjele pehara i očekivalo se da Messi koji je kapiten ovog tima podigne trofej, no on je svojim fantastičnim potezom oduševio fudbalski svijet.

Naime, Messi je skinuo kapitensku traku i stavio je oko ruke DeAndrea Yedlina koji je bio inače kapiten prije dolaska Argentinca.

Oglasi

Yedlin je u čudu gledao šta radi Messi, a kamere su sve to uspjele da snime. Zajedno su otišli po trofej, a potom ga visoko dignuli u zrak i s ostatkom ekipe proslavili osvajanje Liga kupa.

Također, treba istaći da je Messi totalno dominirao i što se tiče individualnih nagrada. Proglašen je za najboljeg igrača ovog turnira, te je dobio i trofej za najboljeg strijelca.

Inače, Messi je na sedam utakmica u Liga kupu u dresu Intera uspio da zabije čak deset golova i upiše jednu asistenciju.

Top Komentari

DamirS
Svaka čast, čovjek nikada nije bio opterećen individualnim nagradama i uvijek je ispred sebe stavljao ekipu i saigrače.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi