Čovjek u crnoj majici je Messijeva sjena, ima samo jedan zadatak i poprilično je nemilosrdan

Argentinac je dobio specijalnog tjelohranitelja

Čovjek u crnoj majici je Messijeva sjena, ima samo jedan zadatak i poprilično je nemilosrdan

Admin Čaušević

U manje od mjesec dana Leo Messi osvojio je srca svojih saigrača iz Inter Miamija i navijača ekipe s Floride. Toliko je 36-godišnjem argentinskom šampionu trebalo da transformira vrlo oskudnu momčad, posljednju u Istočnoj konferenciji MLS-a, koja je pobijedila u svim utakmicama odigranim od dolaska čudesnog La Pulge.

Messi nije sve sam napravio, lijepe pomoć pružila su mu i druga dvojica novajlija te njegovi bivši saigrači u Barceloni Sergio Busquets i Jordi Alba, koji su odmah podigli nivo ekipe koju trenira Tata Martino.

Inter Miami igrat će finale Liga kupa protiv Nashvillea sljedeće subote, kako bi osvojili prvi trofej u svojoj mladoj hisottoriji, nakon što su ostvarili jasan niz sa šest pobjeda u šest utakmica odigranih u ovom takmičenju.

Na tim mečevima Messi je zabio devet golova, ali jednostavno je govoriti o statistici je suvišno kad se prisutnost bivšeg PSG-a i njegova karizmatična aura osjete na sve strane.

O njemu je David Beckham oduvijek sanjao, a sad žanje plodove onoga što je godinama sijao, jer Leov dolazak u MLS kreće izdaleka.

Oglasi

I sad kad je Leo tu, ništa se ne smije spriječiti njegovu dominaciju i sve mora biti posloženo do savršenstva, a poseban cilj je izbjeći nefudbalske probleme.

Prije svega to se odnosi na sigurnost, izvan terena, ali i na njemu. I zato je Inter Miami angažovao tjelohranitelja koji ima samo jedan zadatak, koliko jednostavan toliko i temeljit - osigurati da ništa i niko ne smije narušavati Messijev mir.

[

Čovjek koji nema milosti ni za lovce na selfieje i autograme te ih odmah udaljuje, baš kao i gledatelje na stadionu koji traže dres ili potpis na majici.

Očito, čak i one koji upadnu na teren kako bi zagrlili svog idola, tjelohranitelj će zaustaviti jer je postao Messijeva sjena.

Društvenim mrežama se šire snimci na kojima se može vidjeti da je tjelohrantilje na mjestu gdje god se nalazi sedmerostruki osvajač Zlatne lopte.

Tjelohranitelj ima odriješene ruke da zaustavi svakoga ko prieđe granicu. U tom trenutku on postaje zakon i ništa i niko mu ne smiju stati na put.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi