Ronio suze

Sin Domagoja Vide izvan sebe nakon gola u 100. minuti, mama Ivana objavila njegovu fotografiju

Edmir Škorić

Sin Domagoja Vide nije mogao podnijeti emotivni naboj nakon historijskog pogotka svog oca i briznuo je u plač, što se vidi u priči koju je objavila supruga hrvatskog stopera.

AEK je u sjajnom meču i u nevjerovatnoj završnici izborio plasman u play-off Lige prvaka protiv zagrebačkog Dinama.

U prvoj utakmici je Dinamo poražen na Maksimiru s 2:1, no sinoć je u Atini vodio 2:0 do 92. minute i izgledalo je kao da je na korak novog velikog uspjeha, a onda šok. Grci su prvo smanjili na 2:1, a onda je u 100. minuti Vida zabio za 2:2 i svojoj ekipi donio plasman u play-off Lige prvaka, dok Zagrepčanima ostaje play-off Evropske lige.

Sin Domagoja Vide, AEK-ovog junaka, nije mogao zaustaviti suze nakon što je njegov otac presudio svom nekadašnjem klubu.

AEK će sada u play-offu za Ligu prvaka igrati protiv Antwerpa koji je prvak Belgije, a Dinamo protiv praške Sparte za grupe Evropske lige.

U paklu Opap arene dvojica igrača Dinama su odigrali svoj posljednji meč u dresu Modrih, zavšili su ga na bolan način. Imao je hrvatski prvak sve, ali je ostao bez svega.

Na Maskimiru će se utješiti prodajom Domogaja Livakovića i Josipa Šutalo koji nakon utakmice u grčkoj odlaze iz Dinama i već se očekuju na ljekarskim pregledima u novim klubovima.

Najduže je trajala saga oko transfera Livakovića, golmana koji je i sinoć bio briljantan. Odbranio je i penal u sudijskoj nadoknadi, ali su njegovi saigrači spavali.

Jedan od najboljih evropskih golmana karijeru će nastaviti u Fenerbahceu. Željeli su ga brojni evropski klubovi, ali je najuporniji bio turski velikan.

Dinamu će na ime odštete pripasti devet miliona eura plus milon eura bonusa. Dakle, oko 10 miliona stiže u kasu Modrih, baš koliko se i očekivalo.

Drugo zvučno ime koje više neće nositi dres najuspješnijeg hrvatskog kluba je Šutalo, mladi štoper svoju karijeru nastavlja u Ajaxu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Šutala su Modri prodali za 20 miliona eura te će imati procenat od narednog transfera, spominje se oko 15% što je jedan od najboljih poslova u historiji Dinama.

Preostaje da se vidi šta će biti sa Brunom Petkovićem i Lukom Ivanušecem koji se također već neko vrijeme povezuju sa odlaskom iz Dinama.