Niko nije vidio kako je Vida proslavio gol, ali se pojavio video koji će izazvati bijes u Hrvatskoj

Nije mogao da se suzdrži

Niko nije vidio kako je Vida proslavio gol, ali se pojavio video koji će izazvati bijes u Hrvatskoj

Endin Čaušević

Domagoj Vida sinoć je golom u 100. minuti utakmice donio remi AEK-u u revanšu trećeg pretkola Lige prvaka protiv zagrebačkog Dinama, te je prvaka Hrvatske izbacio iz ovog takmičenja. U cijelom tom haosu niko nije ni vidio kako je iskusni defanzivac proslavio gol, no pojavio se video koji je trenutno u centru pažnje.

AEK i Dinamo odigrali su spektakularnu utakmicu u Atini u kojoj je zagrebački klub do sudijske nadoknade vodio sa 2:0 i imao je prolaz u play-off, ali onda su Modri doživjeli totalni šok.

Grci su prvi susret dobili u Zagrebu sa 2:1, no Dinamo je golovima Šutala i Ljubičića napravio potpuni preokret i bio na korak od plasmana dalje, ali AEK nije odustajao i uspio je napraviti čudo u sudijskoj nadoknadi.

Prvo je Araujo uspio da smanji na 1:2 u 92. minuti što je bio rezultat koji je meč vodio u produžetke. Kada su svi čekali kraj i produžetke AEK je u posljednjem napadu na utakmici uspio da izbori penal.

Odgovornost je preuzeo Garcia čiji udarac je sjajno odbranio Dominik Livaković, no na odbijenu loptu natrčao je Domagoj Vida koji je pogodio za 2:2 i osigurao mjesto AEK-u u play-offu Lige prvaka.

Oglasi

Na kraju je Vida bio taj koji je presudio Dinamu što je zaista nevjerovatno zbog svih dešavanja oko ovog dvomeča, te krvavog okršaja navijača dva kluba i ubistvo navijača AEK-a.

Kada je Vida zabio gol za 2:2 nastao je totalni haos na stadionu, a među igračima i navijačima Dinama šok i nevjerica zbog ispadanja. Zbog toga niko nije ni shvatio na koji način je Vida proslavio gol protiv svog bivšeg kluba.

Iskusni defanzivac nije krio radost zbog gola i izbacivanja kluba iz svoje domovine, te je kleknuo na koljenima i digao ruke prema nebu posvetivši ovaj pogodak ubijenom 29-godišnjem navijaču AEK-a.

[twitter]https://twitter.com/Spoilt21/status/1693002985205318047[/twitter]

Oglasi

Takav potez sigurno se neće svidjeti javnosti u Hrvatskoj, ali jasno je da Vida nije mogao da ostane hladnokrvan na činjenicu da je u zadnjoj sekundi postigao pogodak koji je njegov klub odveo u play-off.

Treba podsjetiti da će AEK u play-offu Lige prvaka igrati protiv belgijskog Antwerpa, a prva utakmica na rasporedu je već prekosutra u Belgiji.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Što se tiče Dinama ovaj tim ide u play-off Evropske lige, a protivnik će im biti Sparta iz Praga. Prvi susret igra se u četvrtak na Maksimiru s početkom u 20 sati.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Haroldinjo
Osijekovo dijete normalno da ce slavit protiv rivalskog kluba igrao 2 godine u dinamu samo radi kesova i da se probije neznam sta nije jasno dinamovcima zasto je slavio gol
2 0
Martina.
Jesmo ga skužili? Jel'tako usere
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi