FOTO: (AP Photo/Andrew Medichini)

Šest golova na dvije utakmice

Start sezone kakav Mourinho nije zamišljao, Kolašinac odličan na debiju u Seriji A

Haris Zilić

Ovaj vikend počela je sezona i u italijanskoj Seriji A, a prvo kolo ponudilo je sjajan meč na Olimpicu u Rimu i dosta nervoze za navijače Rome već na samom startu prvenstva.

Roma je ugostila Salernitanu, a utakmica je završena rezultatom 2:2.

Uzbuđenja su počela u osmoj minuti kada je VAR poništio pogodak Belottija za domaćine i tako spasio goste.

Ipak, spasa za goste nije bilo u 17. minuti, Belotti pogađa za 1:0, asistent je bio Llorente.

Salernitana se do kraja meča vratila u igru, za 1:1 pogodio je Candreva u 36. minuti, na asistenciju Coulibalya.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme šok na Olimpicu.

U 49. minuti Bradarić asistira Candrevi koji sjajnu partiju kruniše drugim golom i to je bio preokret i vodstvo Salernitane 1:2.

Nakon drugog gola gostiju Roma je krenula svim silama po izjednačenje, imali su nekoliko prilika, a nagrada stiže u 82. minuti.

Belotti je iskoristio asistenciju Paredesa i tako odgovorio Candrevi postigavši i on drugi pogodak na utakmici za 2:2.

Do kraja meča nije bolo promjene rezultata, ostalo je 2:2, rezultat kojim sigurno mogu biti zadovoljnijji gosti i rezultat koji neće obradovati Jose Mourinha i navijače Rome.

U drugom susretu prvog kola meču od 18:30 Atalanta je u gostima savladala Sassuolo sa 2:0, a golove su postigli De Ketelaere u 84. minuti i Zortea u trećoj minuti sudijske nadoknade. U timu Aatalante naš Sead Kolašinac bio je u stratnoj postavi i odigrao odličan meč.

Seria A, 1. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Salernitana - Roma 2:2

Sassuolo - Atalanta 0:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.