Predstavljanje Kolašinca u Bergamu - Njegova rečenica privukla je posebnu pažnju

Potpisao za Atalantu

Predstavljanje Kolašinca u Bergamu - Njegova rečenica privukla je posebnu pažnju

Midhat Šljivak

Sead Kolašinac (30) od danas je zvanično novi član italijanske Atalante. U redove tima iz Bergama bh. defanzivac dolazi kao slobodan igrač, a njegovi prvi dojmovi o klubu su zaista fantastični i Kolašinac je ponavljao da je neopisivo sretan što je stigao u ovaj klub.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac karijeru nastavlja u Atalanti. On je danas obavio ljekarske preglede i potpisao je ugovor s timom iz Bergama.

Odmah po završetku zvaničnih obaveza 30-godišnji defanzivac se upoznao s onim što ga čeka u Bergamu. Bio je impresionirao i konstantno je ponavljao kako je izuzetno sretan što je tu.

O svom dolasku u Atalantu Kolašinac je za zvaničnu klupsku televiziju rekao:

"Smatram da je ovo veoma dobar klub. Pratio sam ih u proteklim godinama i radili su odličan posao. Bio sam jako sretan kada sam čuo da me žele. Sretan sam što ću zaigrati za ovaj klub", poruka je Seada Kolašinca.

Oglasi

Na sistem igre Gian Piera Gasperinija lako će se navići. 3-5-2 je igrao dosta često u karijeri.

"Sistem igre je sličan kao što sam ga igrao u Marseilleu prošle sezone. Trener Gasperini mi je rekao da je sretan što ću doći u klub. I ja sam isto veoma sretan. Jedva čekam da upoznam sve i radujem se novoj sezoni."

O ciljevima pred početak novog izazova u Atalanti Kolašinac je imao jasan stav..

"Želim još napredovati i pomoći timu što je više moguće. To mi je cilj. Dobrodošlica je bila sjajna, impresioniran sam svime što sam vidio u klubu", poruka je reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Kolašinac je u karijeri nastupao za njemački Schalke, gdje je počeo karijeru, zatim je nastupao za Arsenal i Marseille, gdje mu je ugovor na kraju prošle sezone istakao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je standardan član i reprezentacije Bosne i Hercegovine za koju je nastupio 53 puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi