Kakav doktor: Mourinho za siću doveo veliko pojačanje iz PSG-a

Tako se to radi

Kakav doktor: Mourinho za siću doveo veliko pojačanje iz PSG-a

Esmer Oštraković

Jose Mourinho je novim obavljenim poslom još jednom pokazao da je pravi majstor za transfere.

Naime, osigurao je trener Rome fenomenalno pojačanje iz PSG-a i to za pravu siću, a radi se o Leandru Paredesu.

"Leandro Paredes novi je igrač Rome. Dogovor je postignut i PSG će dobiti 4 miliona eura za njegovu prodaju.

Ubrzo će Leandro otputovati u Italiju i potpisati ugovor do 2025. godine uz mogućnost produženja na još godinu dana", objavio je Fabrizio Romano.

Oglasi

Luis Enrique je odmah po dolasku u PSG jasno poručio Paredesu da ne računa na njega i on je krenuo u potragu za novim klubom.

Povezivao se prvo sa Lazijom, a zatim i sa ekipom Galatasaraya, ali ipak će svoju karijeru nastaviti u Italiji, ali u Romi.

Inače, Paredes je u prošloj sezoni nastupao za Juventus kao posuđen igrač. Za Staru damu je u prvenstvu odigrao 25 utakmica i postigao je jedan pogodak.

Seniorsku karijeru počeo je u Boca Juniorsima čiji član je bio od 2010. do 2015. godine. Odigrao je za Bocu ukupno 28 utakmica i pritom je postigao pet pogodaka.

Dok je bio ugovorom vezan za slavni argentinski klub kao posuđen igrač je nastupao za Chievo i Romu, a 2015. ga je Roma kupila od Boce.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nastupao je i za Empoli kao posuđen igrač, a prije dolaska u PSG 2019. godine u dvije sezone je nosio dres ruskog Zenita.

Standardni je član argentinske reprezentacije s kojom je u Kataru osvojio naslov svjetskog prvaka.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti