Iznenađenje iz Rima: Nemanja Matić napušta Romu i već ima novi klub

Seli u Francusku

Iznenađenje iz Rima: Nemanja Matić napušta Romu i već ima novi klub

Midhat Šljivak

Iskusni srpski veznjak Nemanja Matić (35) napušta Romu nakon godinu dana na Olimpicu. Sjajni fudbaler karijeru će nastaviti u redovima francuskog Rennesa.

Nemanja Matić nakon samo jedne sezone napušta Romu. Srpski veznjak odlučio je krenuti dalje i karijeru će nastaviti u redovima francuskog Rennesa.

Posao između 35-godišnjeg fudbalera i Rennesa bit će zaključen u narednim satima, a detalji kompletnog transfera bit će objavljeni u narednim danima.

Trener Rome Jose Mourinho već je krenuo u potragu za zamjenom. To bi trebao biti veznjak PSG-a Leandro Paredes koji je otpisan u redovima francuskog šampiona.

Paredes već ima iskustvo igranja u Seriji A. Argentinac je prošle sezone igrao na posudbi u torinskom Juventusu, no nije se posebno iskazao.

Oglasi

Nemanja Matić će s druge strane pojačati vezni red Rennesa gdje će sasvim sigurno donijeti veliko iskustvo u igru jer se radi o fudbaleru koji ima izuzetno bogat CV.

Srpski fudbaler iza sebe ima nevjerovatnu karijeru. Igrao je za velikane poput Manchester Uniteda, Chelseaja i Benfice, a jedno vrijeme je važio za jednog od najboljih defanzivnih veznjaka Evrope.

Njegova trenutna cijena na tržištu je četiri miliona eura, a ugovorom s Vučicom je vezan još jednu sezonu, no Rennes će očigledno isplatiti određenu odštetu.

Protekle sezone u dresu Rome Matić je nastupio u 50 utakmica i imao je učinak od dva gola i tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U dresu reprezentacije Srbije sjajni veznjak je odigrao 48 utakmica i postigao je dva gola.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti