Foto: Adam Starszynski, PressFocus

Play-off za ulazak u grupnu fazu

Počinju glavne bitke za Ligu prvaka: Irfan Peljto na važnom zadatku, krvnik Dinama na teškom ispitu

Eldar Ganibegović

Preostalo je još da se odigraju play-off utakmice u sva tri UEFA-ina takmičenja nakon čega će biti poznato ko će igrati u grupama kojeg takmičenja. Prva na redu je Liga prvaka, a večeras se igraju prve tri utakmice play-offa.

Najkasnije od svih zbog dobro poznatih razloga, revanš susret trećeg pretkola odigrao je AEK koji je u dramatičnoj završnici izbacio GNK Dinamo Zagreb. Revanš se igrao u subotu u Atini, a grčki prvak će već večeras ponovo na teren.

Protivnik AEK-a u play-offu je belgijski Antwerp koji se direktno plasirao u ovu fazu takmičenja, te će večeras u Belgiji ugostiti grčkog predstavnika i blagi je favorit u ovom susretu.

Drugi susret koji se igra večeras je onaj u Škotskoj gdje će se sastati domaći Rangers i nizozemski PSV.

Zajednička stvar ova dva tima je da su u trećem pretkolu izbacivali klubove za koje igraju naši reprezentativci. Rangers je izbacio Servette našeg Miroslava Stevanovića, dok je PSV bio bolji od Sturma za koji igra Jusuf Gazibegović.

Bosna i Hercegovina možda nema klub u play-offu Lige prvaka, ali daleko od toga da nema svoje predstavnike. Adnan Kovačević sa svojim Rakowom dočekuje Kopenhagen u Poljskoj.

Osim toga, ovu utakmicu suditi će najbolji bosanskohercegovački sudija, Irfan Peljto. Pomagat će mu Davor Beljo i Damir Lazić, dok će četvrti sudija biti Miloš Gigović.

Kao što je već od ranije poznato, Irfan Peljto je prije otprilike dva mjeseca prekomandovan u elitnu skupinu sudaca UEFA-e, te ga ove sezone možemo očekivati na mnogo važnijim zadacima nego li je i ovaj play-off.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sve tri pomenute utakmice igraju se u istom terminu, s početkom od 21 sat, a revanši su za osam dana.

Sutra će se igrati utakmice Braga - Panathinaikos, Maccabi Haifa - Young Boys i Molde - Galatasaray.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.