Mancini u nevjerici, Peljto pokazao autoritet: Španci u nadoknadi šokirali Italijane

Hrvatska saznala protivnika u finalu

Mancini u nevjerici, Peljto pokazao autoritet: Španci u nadoknadi šokirali Italijane

Admin Čaušević

Španija je drugi finalist Lige nacija nakon što je poslije dramatičnog finiša pobijedila Italiju sa 2:1. Gol odluke u Enschedu postignut je u posljednjim minutama susreta.

Početak susreta je bio furiozan sa obje strane pošto su u prvih 15-ak minuta viđena dva gola, odnosno po jedan na obje strane.

Pino je u trećoj minuti iskoristio poigravanje Bonuccija te je matirao Donnarummu, dok je u 11. minuti Immobile stvari vratio na početak poslije pogođenog penala.

Do kraja prvog dijela Azzurri su bili bolji, poništen je i Frattesiju gol zbog ofsajda, ali se na odmor otišlo pri neriješenom rezultatu.

Nastavak je donio dosta prilika sa obje strane. Marotta se nije proslavio pred golom Italijana, dok je na drugoj strani na sjajan način Simon zaustavio Fratesija.

Oglasi

Pobjednik je odlučen u 88. minuti. Joselu je izbjegao ofsajd zamku poslije šuta Rodrija i uspio je poslati loptu u mrežu.

S obzirom na prikazano, posebno u drugom poluvremenu, može se reći da je Crvena furija na kraju zasluženo stigla do finala.

Četvrti sudija na ovom meču bio je Irfan Peljto. Najbolji bh. arbitar je autoritativno kontrolisao situaciju pored linije te bez obzira na određene proteste sve je držao pod kontrolom.

U nekoliko navrata je sugerisao glavnom sudiji Slovencu Slavku Vinčiću i ostaje da se vidi da li je današnje "asistiranje" bilo okidač da se Peljto probije među elitu evropskih sudija.

Španija će u finalu igrati protiv Hrvatske koja je dan ranije u polufinalu bila bolja od Nizozemske sa 4:2.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Ko god pobijedi u nedjeljom finalu po prvi put će osvojiti najmlađe UEFA-ino reprezentativno takmičenje. Do sada su Ligu nacija osvajali Portugal i Francuska.

Top Komentari

Drakula
Peljto ebo ti vico mrtve i zive
0 8
husein.velez
Bravo Drakula. Vjetovatno si imao traumatično djetinstvo, pa si sada toliko bolestan ( psihički) da patološki mrziš sve oko sebe. Idi i liječi se.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi