Bayern i Inter "u duetu" spašavaju 10 miliona za GNK Dinamo, a ključna uloga je Benjamin Pavard!

Toliko stvari je povezano...

Bayern i Inter "u duetu" spašavaju 10 miliona za GNK Dinamo, a ključna uloga je Benjamin Pavard!

Eldar Ganibegović

Transfer Luke Ivanušeca bio je gotovo završena stvar, no okolnosti su se promijenile i sada sve visi o tankoj niti. Dinamu skoro pa sigurnih desetak miliona eura visi u zraku, a stvari bi indirektno mogli spasiti Bayern i Inter.

Luka Ivanušec jedan je od igrača GNK Dinamo Zagreb koji bi ovog ljeta trebao napustiti Maksimir i karijeru nastaviti van granica Hrvatske.

Ovaj fudbaler na pragu je ili je bio na pragu transfera u redove nizozemskog velikana Feyenoorda, ali su se stvari posljednjih dana malo iskomplikovale.

Zbog utakmica s atinskim AEK-om u trećem pretkolu Lige prvaka čelni ljudi kluba s Maksimira su čekali s puštanjem Ivanušeca za čije usluge su računali na skoro na sigurnih desetak miliona eura.

U međuvremenu, u Feyenoordu su izgubili strpljenje i okrenuli se River Plateovom Esequielu Barci, a još gora stvar je što se teže povrijedio prvi golman Feyenoorda i ovaj tim sada treba dovesti i novog igrača na toj poziciji.

Oglasi

Kako je cijena Ivanušeca oko 10 miliona eura, a Nizozemci moraju dovesti i golmana, u ovom momentu nisu sposobni izdvojiti novac za dva ili tri transfera od po desetak miliona eura, no stvari bi na indirektan način mogli spasiti Inter i Bayern.

Naime, evropski viceprvak u svojim redovima želi vidjeti francusku zvijezdu i igrača Bayerna, Benjamina Pavarda. On je na korak od prelaska na Giuseppe Meazzu, a Bayernu je hitno potrebna zamjena.

Kako prenose njemački i italijanski mediji, Bayern bi u svojim redovima rado vidio Lutsharela Geertruidu, 23-godišnjeg defanzivca Feyenoorda za čije usluge nizozemski velikan traži oko 30 miliona eura. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ukoliko se ova dva transfera ostvare, Feyenoord će definitivno imati dovoljno sredstava da dovede i novog golmana, ali i da na Maksimir uplati desetak miliona eura kako bi riješio pitanje i lijevog krila, te kompletirao transfer Luke Ivanušeca. 

Što se tiče Geertruide, on ugovor s Feyenoordom ima do ljeta 2025. godine i nema namjeru da ga produži. Na sebe je skrenuo veliku pažnju, a u martu ove godine debitovao je i za A selekciju Nizozemske i do sada upisao tri nastupa, nakon 41 i četiri gola u mlađim kategorijama.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti