Brazilac se nije usrećio

Bivši fudbaler GNK Dinamo Zagreb: Odbio je Real Madrid, pa postao rezerva u svom klubu

Eldar Ganibegović

Rijetki su igrači koji odbijaju poziv Real Madrida. Brazilski defanzivac je uradio upravo to, a nakon toga je postao rezerva u svom klubu.

Real Madrid se na početku sezonu susreće s velikim problemima kada je u pitanju zdravstveni bilten igrača. Nekolicina ih je povrijeđeno, a najgore su prošli Courtois i Militao.

Golman i stoper Real Madrida pokidali su križne ligamente koljena i pred njima je duga pauza do povratka na teren. Kraljevi su doveli novog golmana, ali ne i stopera.

Iz Chelseaja je u glavni grad Španije stigao Kepa Arrizabalaga, a što se tiče stopera, Carlo Ancelotti donio je hrabru odluku.

Međutim, prije toga, želja Real Madrida bila je da dovedu 26-godišnjeg brazilskog defanzivca iz Arsenala. U pitanju je Gabriel Magalhaes.

Nije čest slučaj da neki igrač odbije Real Madrid, a ovaj dečko rođen u Sao Paulu je uradio upravo to i, čini se, pogriješio.

Iako je prošle sezone bio starter, u prve dvije utakmice Premier lige ove sezone Mikel Arteta ga je ostavio na klupi što sigurno nije očekivao.

Bez obzira na to, kako prenosi Mundo Deportivo, Brazilac je istrajan u tome da se bori za prvih 11 u Arsenalu i još uvijek nije požalio što je odbio Real Madrid. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Gabriel dos Santos Magalhães, kako mu je puno ime, u Arsenal je stigao za 26 miliona eura iz Lillea 2020. godine, a igrao je još za drugu ekipu GNK Dinamo Zagreb i Troyes na posudbama, te za Avai u rodnom Brazilu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.