Kapa i još nešto do poda: Ancelotti odlučio ko će mijenjati teško povrijeđenog Militaa

Neće biti transfera

Kapa i još nešto do poda: Ancelotti odlučio ko će mijenjati teško povrijeđenog Militaa

Eldar Ganibegović

Defanzivac Real Madrida Eder Militao pokidao je prednje križne ligamente i čeka ga duga pauza. Zadalo je to nove glavobolje treneru Real Madrida, Carlu Ancelottiju, koji je donio hrabru odluku kada je njegova zamjena u pitanju.

S mnogo problema se susreće Carlo Ancelotti na početku nove sezone. Real Madrid slavio je u prvoj utakmici u Primeri, ali povrede su ono što brine španskog stručnjaka.

Prvo je Courtois pokidao prednje križne ligamente, a istu povredu doživio je i Militao, te je odbrana Kraljevskog kluba itekako osakaćena povredama Belgijanca i Brazilca.

Kepa Arrizabalaga je doveden na posudbu iz Chelseaja kako bi mijenjao Courtoisa, a donesena je i odluka ko će konkurisati za mjesto u timu nakon što se saznao stepen povrede koju je zadobio Militao.

Real Madrid neće praviti nikakav ulazni transfer kada je u pitanju pozicija Brazilca. Na našim prostorima bi se reklo da Carlo Ancelotti ima "nešto" do poda, kada se odlučio na ovakav potez.

Oglasi

Naime, Alvaro Carillo (21) i Rafael Obrador (19) dva su mladića koja će se boriti za minute u Kraljevskom klubu, a radi se o članovima Real Madrid Castille. Španski mediji pišu da se šansi mogu nadati i Marvel i Edgar Puyol.

Potez Carla Ancelottija ne bi bio toliko hrabar i mnogima iznenađujući, da ne vlada nezadovoljstvo nakon prošle sezone u kojoj je Manchester City preoteo Ligu prvaka, a Barcelona španski Superkup i Primeru, pa je ove sezone pritisak samim tim mnogo veći.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada je u pitanju Eder Militao, on je na Santiago Bernabeu stigao 2019. godine iz Porta za 50 miliona eura i do sada je skupio 143 nastupa u dresu Los Blancosa. 

Jasno je da je za njega sezona počela na najgori mogući način i vidjet ćemo kada će se vratiti na teren. Prve procjene govore da će van terena biti šest mjeseci, no postoji mogućnost da je za njega sezona i završena, ovisno o tome kako će i kojom brzinom teći oporavak. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi