Dinamo zadao konačan udarac Rijeci, na Rujevici teško da će se više oglasiti nakon ovoga

Otkrili istinu oko dolaska Jakirovića

Dinamo zadao konačan udarac Rijeci, na Rujevici teško da će se više oglasiti nakon ovoga

E. Čaušević

Sergej Jakirović održao je danas prvi press konferenciju otkako je izabran za novog trenera zagrebačkog Dinama. Modre sutra čeka okršaj play-offa Evropske lige protiv Sparte iz Praga, no prije samom početka pressice iz Dinama su ponovo "bocnuli" Rijeku i riješili dilemu oko Jakirevićevog dolaska na Maksimir.

Jakirović je potpuno neočekivano u ponedjeljak napustio Rijeku i odlučio da preuzme klupu Dinama nakon što je zagrebački klub uručio otkaz Igoru Bišćanu.

Bišćanu je presudilo ispadanje u Ligi prvaka od AEK-a, a u klubu su kontaktirali Jakirovića koji je bez mnogo razmišljanja prihvatio ponudu i samo nekoliko sati kasnije potvrđeno je da je on novi trener Dinama.

To je iznenadilo rukovodstvo Rijeke gdje je Jakirović bio trener i bilježio dobre rezultate, a iz kluba s Rujevice tvrdili su da uopšte ih niko nije informisao da je Dinamo aktivirao otkupnu klauzulu u ugovoru Jakirovića.

Međutim, ubrzo nakon toga Jakirović je objasnio šta se dešavalo u tih nekoliko sati i poručio je da su u Rijeci dobili obavijest da ih on napušta i ide u Dinamo prije nego što je sve ozvaničeno.

Oglasi

U Rijeci se ne mogu pomiriti s načinom na koji ih je Jakirović odlučio napustiti pred veoma bitan meč play-offa Konferencijske lige protiv Lillea.

No, iz Dinama su danas stavili tačku na tu priču i ponovo su "bocnuli" Rijeku jasnom porukom da je zagrebački klub kontaktirao Rijeku prije zvanične objave za Jakirovića i da ih nije to moglo iznenaditi koliko oni to predstavljaju.

"Klub se želi zahvaliti bivšem treneru Igoru Bišćanu na svemu što je dao za Dinamo. Današnja tema press konferencije je isključivo utakmica Dinamo - Sparta", počeo je PR Dinama i dodao.
"Što se tiče ovog prelaska Jakirovića iz Rijeke u Dinamo i svih medijskih natpisa koji su bili. Želimo samo reći da je Rijeka na vrijeme bila upoznata sa svime i prije nego što je ozvaničeno sve oni su već sve znali. Smatramo da na tome priča o svemu može da završi".

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Jakirović je u ugovoru s Rijekom imao klauzulu da može napustiti klub ukoliko dođe bolja ponuda i ukoliko se plati obeštećenje. Dinamo je aktivirao klauzulu nakon dogovora s Jakirovićem, a Rijeka je dobila oko 100.000 eura odštete.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lalinjo
Di su licemejrni navijaci Rijeke i dezurni pljuvači,kakav im je komentar kada znaju da su isti kao i svi ostali,sjede zajedno na rucku i onda jedan drugome noz u ledja.....Rijeka je Zrinjskom uradila isto,ali mi smo gospodski klub za njih,ne prozivamo nikoga i zato smo veći nego što će oni ikada biti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi