Stvorena je nova Ex-Yu kolonija: Bosanac, Srbin, a od danas i Hrvat, najteže je u Zagrebu!
Dinamo na dan utakmice protiv Sparte ostao bez najboljeg igrača; Foto: Ronald Gorsic/Cropix

Više nema prepreka

Stvorena je nova Ex-Yu kolonija: Bosanac, Srbin, a od danas i Hrvat, najteže je u Zagrebu! · Zvanično

Admin Čaušević

Završena je saga koja traje sedmicama. Konačno je stigla prva potvrda posla na čije se ozvaničenje čeka već danima. Na mjestu koje spaja Evropu i Aziju stvorena je mala Ex-Yu kolonija.

Na dan velike utakmice Dinamo je ostao bez najboljeg igrača. Ono što su Zagrepčani uradili Rijeci, to je njima Fenerbahce.

Prije nekoliko dana su Modri za novog trenera imenovali Sergeja Jakirovića, a sada je Fenerbahce, umoran od čekanja, konačno odlučio ozvaničiti transfer Dominika Livakovića.

Kratkim saopštenjem Fenerbahce je potvrdio da Hrvat postaje novi član turskog velikana, kako će danas stići u Istanbul te obaviti ljekarski pregled.

Navodi se da su slavni klub sa Bosfora i Dinamo postigli dogovor te kako se će tokom dana Livaković biti predstavljen kao nova jedinica bivšeg prvaka turske.

Oglasi

Detalji su poznati već danima. U kasu Modrih će stići fiksnih devet miliona eura, dok dodatni milion Zagrepćani mogu dobiti kroz bonuse.

Ovaj transfer dolazi na dan kada Dinamo igra utakmicu play-offa Europa lige protiv Sparte iz Praga koja prvaku Hrvatske može donijeti zaradu od 15 miliona.

Fenerbahce je ranije doveo Edina Džeku koji je kapiten, zatim je stigao i Dušan Tadić, a sada i Livakovića, prava "Ex-Yu" kolonija na Bosforu.

Do kraja prijelaznog roka će u Feneru učiniti sve i da dovedu Radeta Krunića, ali Milan ne pušta bh. reprezentativca za manje od 10 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Popularni Kanarinci skoro deceniju nisu osjetili slast osvajanja titule, ovog ljeta je predsjednik Ali Koc stvorio fantastičan tim i od Džeke i saigrača se definitivno očekuju velike stvari u predstojećoj sezoni.

Sa druge stane, Livakovića će među stativama gola Dinama mijenjati Ivan Nevistić koji je na Maksimir stigao još prije dvije godine iz Rijeke za više od tri miliona eura.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Ima li Bošnjaka igdje? :)) Kakvi ste vi magarci. Hahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi