Rasizma ima i u u Premijer ligi: Velež žestoko kažnjen, novčane kazne za još tri kluba

Edmir Škorić

Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, na sjednici održanoj 17.08.2023. godine, donijela je odluku o kažnjavanju nekolicine premijerligaša.

Najgore je prošao Velež, a novčane kazne dobili su još Posušje, Sarajevo i Široki Brijeg. Neki su kažnjeni i zbog rasizma te "drugih oblika diskriminacije".

Fudbalski klub Velež kažnjen je ukupno s 14.000 KM kazne zbog dvije utakmice, protiv Zvijezde 09 i GOŠK-a, u prva dva kola. Kažnjeni su sa 6.500 KM zbog slabe organizacije utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava.

Što se tiče utakmice protiv GOŠK-a, tu je kazna 7.500 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava, a navodi se da je kazna i zbog rasizma, te drugih oblika diskriminacije.

Posušje je kažnjeno sa 6.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava, rasizma i drugih oblika diskriminacije na utakmici protiv Širokog Brijea.

Sarajevo je nakon utakmice protiv Sloge iz Doboja kažnjeno sa 4000 KM zbog upotreba pirotehničkih sredstava i "neizvršavanje odluke nadležnog organa".

Široki Brijeg je kažnjen sa 2.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na utakmici protiv Posušja.

Pred nama je peto kolo Premijer lige, a otvaraju ga Borac i Sloga utakmicom večeras u Banjaluci.

U subotu su na programu dva meča, Igman dočekuje Posušje, a Željezničar Tuzlu City.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U nedjelju se sastaju Široki i GOŠK, te Zrinjski i Zvijezda 09, a kolo će se završiti derbijem na Koševu između Sarajeva i Veleža u 21h u ponedjeljak.

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.