Službena lica 5. kola: Peljto opet na centru, a Gigović pored aut linije, iznenađnje za derbi

Mečevi će se igrati četiri dana

Službena lica 5. kola: Peljto opet na centru, a Gigović pored aut linije, iznenađnje za derbi

Admin Čaušević

Sudijski komitet NFSBiH odredio je službena lica za mečeve 5. kola Premijer lige koji će se igrati u četiri dana. Derbi će se igrati na stadionu Asim Ferhatović Hase gdje će Sarajevo dočekati Velež.

Pravdu će ponovo dijeliti Irfan Peljto, Miloš Gigović i dalje će čekati da bude glavni sudija u novoj sezoni, dok je za meč koji privlači najviše pažnje delegiran Dragan Petrović.

Nakon dozvole za promjenom domaćinstva Borac će u petak u Banja Luci od 20 sati dočekati Slogu Meridian, a za glavnog sudiju meča je određen Admir Musić iz Sarajeva.

Subotnji program počinje od 17 sati utakmicom Igman - Posušje. Odlučeno je da pravdu na tom meču dijeli Luka Bilbija iz Prijedora.

Reflektori će se prvog dana vikenda paliti na stadionu Grbavica gdje od 20:45 Željezničar dočekuje Tuzla City.

Da u popularnoj Dolini ćupova sve bude po propisima fudbalske igre bit će zadužen Josip Martinović iz Čapljine.

Oglasi

Nedjelja donosi dva duela u Hercegovini. Od 19:30 na stadionu Pecara Široki Brijeg će biti domaćin GOŠK-u, a na centru će se naći najbolji bh. arbitar Irfan Peljto.

Od 19:45 pod Bijelim brijegom snage će odmjeriti Zrinjski i Zvijezda 09. Glavni arbitar susreta u Mostaru bit će Ermin Sivac iz Zenice.

Kolo će biti zatvoreno u ponedjeljak kada od 21 sat derbi Bosne i Hercegovine na popularnom Koševu igraju Sarajevo i Velež.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pravdu na duelu starih rivala dijelit će Dragan Petrović iz Banja Luke, dok je Miloš Gigović delegiran za četvrtog sudiju duela Bordo tima i mostarskih Rođenih.

Inače, pojedini klubovi koji su odgađali utakmice neće dugo čekati na povratak na teren, prije svih Željezničar koji će meč 1. kola protiv Igmana igrati na Grbavici 30. augusta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi