Danas press konferencija FK Sarajevo, očekuje se zvanična potvrda za otpisane

Naredni rival bordo momcima je FK Velež

Danas press konferencija FK Sarajevo, očekuje se zvanična potvrda za otpisane

Samir Mlaćo

Pobjednički niz nogometaši Sarajeva pokušat će nastaviti u ponedjejak kada dočekuju Velež.

Susret se igra sa početkom u 21:00, a danas je u 11 sati zakazana press konferencija bordo kluba. Radi se ustvari o najavi meča protiv Mostaraca, no sigurno će biti zanimljivo.

Proteklih dana bilo je zanimljivo u klubu sa Koševa, a očekuje se i zvanična potvrda oko raskida ugovora sa nekoliko nogometaša.

Borna Jelić Balta, Besim Šerbečić i Ivan Ikić više nisu ni članovi Viber grupe u kojoj se nalaze nogometaši i stručni štab, te su oni zvanično otpisani.

Naš glavni grad napustit će i Kevin Viveros, dok Samir Zeljković za sada ostaje na Koševu. Zeljkoviću je saopšteno da nije u prvom planu trenera Simona Rožmana, ali da može ostati i boriti se za svoje mjesto.

Oglasi

Prednost ispred Zeljkovića imaju Muhamed Buljubašić i novajlija Edin Julardžija.

Saznajemo da to nije kraj odlascima. Na Koševu nisu zadovoljni prevelikim brojem nogometaša, a sve će uskoroo biti jasnije.

Prelazni rok za bordo klub nije završen. Za pojačanjima se još traga, a sigurnoo će uskoro biti predstavljeno još bar jedno novo ime.

Dobra vijest za trenera Rožmana svakako je da su Julardžija i Hasić već dobili pravo nastupa i biće u konkurenciji za naredni meč.

Edin Julardžija na Koševo je stigao iz NK Domžale odakle ga dobro poznaje novi sportski direktor Bordo tima, Senijad Ibričić.

U karijeri je još nosio dresove GNK Dinamo Zagreb, Slaven Belupa i Gorice, te bio omladinski reprezentativac Hrvatske.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se Ajdina Hasića tiče, on je na Koševo stigao na posudbu iz Bešiktaša gdje se ovaj fudbaler nije naigrao, nego je boravio na raznim posudbama.

Jasno je da će Rožman na današnjoj press konferenciji dobiti pitanja o statusima gore navedenih nogometaša, što svakako prije svega zanima bordo naciju.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edis_91
Pa sve nekako razumijem ali zasto viveros pa nismo ga ni vidjeli nit je covijek dobio priliku za igru da se dokaze....ponovo cekati da se ekipa stvori da se igraci uigraju a titule ni na vidiku....a svinjski drzi igrace vec par sezona ne daju ih za siću zato imaju ekipu....volim sarajevo ali ovo je neobjasnjivo sta se radi
2 0
Jadnimi
Ovi kucmajstori/piskarala/cvaja novinari, trebaju da na pijaci otvore štand i bacaju grah, za drugo nisu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi