Bivši reprezentativac BiH bi mogao postati novi sportski direktor Veleža?

Ivan Sesar je jedan od kandidata

Bivši reprezentativac BiH bi mogao postati novi sportski direktor Veleža? · Saznajemo

Edmir Škorić

Bivši bosanskohercegovački reprezentativac Ivan Sesar (33) jedan je od kandidata za novog sportskog direktora Fudbalskog kluba Velež, saznaje SportSport.ba.

Prije nekoliko dana došlo je do velikih promjena u Veležu. Klub je ostao bez trenera Nedima Jusufbegovića, a potom je sporazumno raskinut ugovor sa dosadašnjim sportskim direktorom Sanjinom Alagićem.

Na stadionu Rođeni spremaju se za teško gostovanje na Koševu ekipi Sarajeva, a istovremeno se traga za novim trenerom i sportskim direktorom.

Postoji niz kandidata za upražnjene pozicije, a SportSport.ba saznaje da je Ivan Sesar jedan od ozbiljnih kandidata da naslijedi Alagića.

Sesar, koji je svojevremeno kao igrač Sarajeva postao i reprezentativac BiH, ostavio je traga na premijerligaškim terenima igrajući za tri tima.

Oglasi

Osim za spomenuto Sarajevo, igrao je i za Tuzla City te matični klub Široki Brijeg. Ponikao je u omladinskom pogonu Širokog, potom odselio u Zagreb za koji je igrao, bio je i član Lokomotive, odakle je i došao u Sarajevo.

Imao je zapažene inostrane angažmane, pa je u Sloveniji igrao za Koper, u Turskoj az Elazigspor i Akhisar, u Slovačkoj za Dunajsku Stredu, u Rumuniji za Voluntari, a u Finskoj za Inter. Posljednje godine karijere proveo je u Skandinaviji igrajući u Norveškoj i Švedskoj.

Bogata nogometna karijera je iza Sesara, ali on je odlučan da se i dalje bavi najvažnijom sporednom stvari na svijetu, pa je odlučio da se školuje kako bi u budućnosti radio u sportskom menadžmentu. Zbog povrede leđa je ranije prekinuo karijeru i već neko vrijeme živi na relaciji Hercegovina - Makarska.

Spreman je prihvatiti se ozbiljnog posla i izazova u BiH, a upravo takav jedan bi mogao i dobiti u narednim danima. Još uvijek je sve u podmukloj fazi, ali postoji realna mogućnost da upravo Sesar postane novi sportski direktor Veleža.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naravno, rukovodstvo Veleža još uvijek razmatra mogućnosti i želi da donese prave odluke, ali nekadašnji reprezentativac naše zemlje svakako se nalazi u krugu kandidata koji su spremni zasukati rukave i krenuti sa radom kako bi se ipak na kraju ostvarili svi ciljevi mostarskog kluba koji je u sezonu ušao uvjerljivo, razbivši Zvijezdu sa 5:0, a onda su uslijedili remiji na domaćem terenu protiv GOŠK-a i Širokog.

U ponedjeljak navečer slijedi gostovanje Sarajevu i bit će to pravi ispit zrelosti za igrače Rođenih, a možda i novog trenera, čije imenovanje se očekuje svakog časa...

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi