Rožman 'izbjegao' ključno pitanje: Prelazni rok još traje, znamo šta nam nedostaje

Sarajevo u ponedjeljak dočekuje Velež

Rožman 'izbjegao' ključno pitanje: Prelazni rok još traje, znamo šta nam nedostaje

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Pobjednički niz nogometaši Sarajeva žele nastaviti u ponedjeljak protiv Veleža na svom Koševu. Bordo momci žele obradovati vjerna navijače, a meč su danas najavili šef struke Simon Rožman i golman Muhamed Šahinović.

Nije se govorilo o raskidu ugovora sa nekoliko nogometaša, što je i bilo glavna tema u spotskoj javnosti proteklih dana. Iz kluba su naveli da će sve informacije biti uskoro na zvaničnoj stranici kluba.

"Radna atmosfera je u ekipi. Uživam sa igračima, imamo pomake i znamo šta nam nedostaje. Ima tu još prostora za napredovanje, a Velež je promijenio trenera i nepoznanica su. Mi moramo gledati sebe, dobra sedmica je iza nas. Što se tiče povreda, Trako se polako vraća i nije ozbiljna povreda.

Mladi igrači su u reprezentaciji, a svi smo svjesni šta nas čeka u ponedjeljak. Prelazni rok za nas traje, biće špekulacija, ali ništa nije zvanično. Za ostvarenje svih ciljeva želimo mlade igrače, zanimljive igrače i moramo napraviti stroj, jedan tim igrača i svih ljudi oko nas koji će se bazirati na disciplinu.

Neke informacije su izašle, a za mene je dres svetinja. Sve mora biti po pravilima, a neke informacije koje su izašle nisu tačne", rekao je Rožman.

Oglasi

"Meni je bitan tim, rad i disciplina. Sve igrače mogu pohvaliti, a šta će biti dalje, vidjet će te kada bude zvanično. Ništa nećemo kriti, želimo napraviti jak tim", rekao je Rožman.

Pobjeda na Tušnju, bilo je vruće, igrači su se mnogo potrošili.

"Prvo poluvrijeme je bilo dobro. Sve smo predočili igračima kasnije, oporavak je bio dobar. Uživamo u radu i nema alibija o potrošnji. Neću govoriti detaljno o igračima pred novinarima. Bilo je umornih igrača, Penaranda se npr. 'hvata' u svemu, još se uklapa".

Velež je ostao bez trenera. Koliko vas mogu iznenaditi?

Oglasi

"To jeste problem, ali neće se oni mijenjati jednim klikom. Mi gledamo na sebe, moramo imati svoj sadržaj. Oni će sigurno imati novu energiju sa novim trenerom", jasan je bio Slovenac.

Da li su novajlije spremne., konkretno Hasić i Julardžija?

"Jesu. Poznajem ih, spremni su, prošli su pripreme. Imaju veliku želju da se dokažu, željni su dokazivanja.

Što se tiče fizičke spreme ekipe, mi smo igračima predstavile modele. To su smjernice u Evropi, a mi nismo tamo gdje želimo biti. Moramo biti u tome oprezni i pametni".

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Riječ je dobio i mladi golman bordo tima.

"Hvala navijačima na podršci nakon lošeg starta. Ostvarili smo dvije pobjede, lakše se diše. Znamo vrline i mane Veleža, ali vjerujemo u sebe", rekao je Šahinović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kakaks
Nije izbjegao čovjek ništa , nego ne mora vama polagati račune !
6 0
Jadnimi
Cvaja novinari izmislili listu otpisasnih u potrazi za klikom.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije