Rossoneri savladali Torino, Verona bolja od Rome

Milan dva od dva, ali šta reći za Mourinha i Romu? "Ranjena Vučica" nikako da ustane

Eldar Ganibegović

U terminu od 20:45 sati odigrane su još dvije utakmice 2. kola italijanske Serije A. Pobjede su upisali Milan i Verona, te tako ostali na maksimalnom učinku.

Milan je na San Siru ugostio ekipu Torina i slavio rezultatom 3:1. Tri pogotka vidjeli smo u prvih 45 minuta igre u gradu mode, a jedan u drugom dijelu utakmice.

Do vodstva Milan dolazi u 33. minuti. Pulišića je uposlio Loftus-Cheek, a Amerikanac balkanskog porijekla pogađa za 1:0.

Međutim, samo tri minute kasnije, Torino dolazi do poravnanja. Strijelac je na asistenciju Riccija bio Schuurs.

Dosuđen je penal za Milan koji u 43. minuti koristi Giroud, da bi na 3:1 četiri minute kasnije, odnosno u nadoknadi prvog dijela, povisio Hernandez.

Konačan rezultat od 4:1 postavio je Giroud i to ponovo golom s 11 metara u 65. minuti.

U početnoj postavi Milana standardno se našao i reprezentativac Bosne i Hercegovine i sjajni veznjak, Rade Krunić.

Roma je ponovo razočarala svoje navijače. Nakon remija na Olimpicu sa Salernitanom, večeras su poraženi kod Verona s 2:1.

Već u četvrtoj minuti bilo je 1:0 kada je pogodio Duda, koji u nadoknadi prvog dijela asistira Ngongeu za uduplavanje vodstva.

Nadu Romi je u 56. minuti vratio Aouar, ali više od toga ranjena rimska Vučica nije mogla i ostaje na samo jednom bodu nakon dva kola, dok Verona zajedno s Milanom ima po šest.

Verona je meč završila s 10 igrača jer je u 84. minuti crveni karton dobio Hien. U startnih 11 Verone našao se i pomalo zaboravljeni bh. napadač i nu više navrata heroj Zmajeva, Milan Đurić.

Podsjetimo, ranije danas Frosinone je s 2:1 slavio protiv Atalante, dok je Monza s 2:0 bila bolja od Empolija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 2. kolo:

Milan - Torino 4:1;
Verona - Roma 2:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.